Referendumul de duminicã este legal

Referendumul de duminicã este legal

0 57

Asa a fost socotit, de catre Curtea de Apel Bucuresti, referendumul de duminica pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Judecatorii au respins astazi solicitarile depuse de Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), de Asociatia Pro Democraþia (APD) si de liberalul Mihai Gheorghiu.
Reprezentantii ONG-urilor au cerut Curtii de Apel sa suspende decretul presedintelui Traian Basescu si, implicit, referendumul programat in aceeaºi zi cu alegerile. Una dintre motivaþiile demersului a fost „lipsa de egalitate dintre candidati”.
O alta cerere de acest fel facuse si fostul secretar de stat in MAE, liberalul Mihai Gheorghiu.

„Existã extrem de multe confuzii juridice in jurul acestui referendum si de aceea ne-am dori ca, pana la data organizarii sale, aceste confuzii sa fie rezolvate… În cazul in care dilemele noastre nu vor fi rezolvate in Romania, intentionam sa mergem pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, chiar daca asta se va intampla dupa 22 noiembrie”, a spus Parvulescu, seful Pro Democratia.

Presedintele Traian Basescu a anunþat, dupa cum se stie pentru ca a fost trambitat cu goarna cea mare, pe 22 octombrie, ca a semnat decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de membri, odata cu primul tur al alegerilor prezidenþiale – 22 noiembrie.
In fond, este o farsa basesciana pentru a crea confuzie, mai ales in paturile mai sarmane cu duhul ale populatiei, si a obtine astfel voturi nemeritate, caci este usor sa-I spui, cand te intreaba, si babei frosa, si lui mos Cocalie, sa puna stampila acolo sau acolo, ca asa e bine, in fond tu aratandu-I si buletinul cu Baselul presedinte.
In context doresc sa va mai aduc la cunostinta ca la Bruxelles, in momentul in care i-a ajuns la urechi hotararea Curtii de Apel, Traian Basescu a parasit sala de sedinte, s-a dus si s-a incuiat in buda, a incins, de fericire, un foculet si in jurul sau un dans tribal. Din pacate a fost intrerupt, deoarece senzorii antiincendiu au sesizat fum strain si au dat alarma. Sa speram ca nu va repeta figura si in avionul de intoarcere. Ar fi pacat de echipaj.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.