Referendum pentru Noul Spital a Brasovului

Referendum pentru Noul Spital a Brasovului

0 369

Asociatia „Noul Spital al Brasovului” propune organizarea unui referendum privind construirea unui spital de urgenta regional, in locul finantarii si reabilitarii unitatilor sanitare vechi. Reprezentantii Comitetului Director cer explicatii Ministerului Sanatatii despre impiedicarea Brasovului de a avea un spital regional, in timp ce alte judete au fost prrivilegiate la accesarea de fonduri europene

Asociatia „Noul Spital al Brasovului” propune organizarea unui referendum privind construirea unui spital de urgenta regional, in locul finantarii si reabilitarii unitatilor sanitare vechi. Reprezentantii Comitetului Director cer explicatii Ministerului Sanatatii despre impiedicarea Brasovului de a avea un spital regional, in timp ce alte judete au fost prrivilegiate la accesarea de fonduri europene.
Daca va fi aprobat, referendumul ar putea avea loc odata cu alegerile locale, in luna iunie. Brasovenii vor fi intrebati daca doresc realizarea unui spital nou modern sau vor extinderea si renovarea actualelor unitati spitalicesti.
Fostul ministru al Sanatatii, Banicioiu, afirma in septembrie ca va realiza trei spitale regionale de urgenta: la Cluj, Craiova si Iasi cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Brasovul este neindreptatit mai ales ca in municipiu sunt tratati pacienti din Covasna, Harghita, Prahova,grigorescu2 Vrancea, Arges si Buzau. Presedintele Asociatiei „Noul spital al Brasovului”, dr. Dan Grigorescu, seful Sectiei Chirurgie Plastica de la Spitalul Judetean, vrea sa vada argumentele pentru construirea spitalului la Craiova.
Membrii asociatiei vor o unitate sanitara care sa intruneasca toate specializarile, pentru ca pacientii sa nu mai fie plimbati de la o cladire la alta prin tot orasul.
La Brasov exista profesionisti si aparatura, insa nu si spatiile corespunzatoare pentru realizarea actului medical in conditii bune. Brasovul a ramas in urma cu 40 de ani la nivel de dotari si infrastructura, spune dr. Gabriel Moraru, medic primar gastroenterolog la Spitalul Judetean.
Cei peste 400 de membri ai asociatiei s-au gandit la un spital cu 10-14 etaje, cu 800-1000 de paturi, cu activitate de cercetare si campus universitar si cu posibilitati rapide de transport, atat terestru cat si aerian.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.