Reevaluarea copiilor din centrele de plasament incepe la Brasov

Reevaluarea copiilor din centrele de plasament incepe la Brasov

0 559

Inspectia Sociala si Corpul de control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie va incepe verificarea dosarelor medicale ale copiilor care sint in acest moment in centre de plasament. Protectia Copilului la nivel central va demara actiunea la Brasov, unde jurnalistii de la GSP.ro au descoperit ca 12 dintre cei 18 copii internati in centrul de plasament Dacia din comuna Jibert se afla sub tratament psihiatric

Inspectia Sociala si Corpul de control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie va incepe verificarea dosarelor medicale ale copiilor care sint in acest moment in centre de plasament. Protectia Copilului la nivel central va demara actiunea la Brasov, unde jurnalistii de la GSP.ro au descoperit ca 12 dintre cei 18 copii internati in centrul de plasament Dacia din comuna Jibert se afla sub tratament psihiatric. Cand ancheta s-a extins la nivelul tuturor Directiilor pentru Protectia Drepturilor Copilului din tara a iesit la iveala faptul ca 30% dintre copiii din centrele de plasament primesc medicatie psihiatrica.
Politia Brasov a deschis inca de miercuri o ancheta si a facut o descindere la centrul din Dacia, de unde a ridicat mai multe documente.copil agitat
Potrivit conducerii DGASPC Brasov, administrarea de tratament psihiatric copiilor cu tulburari de comportament este o practica curenta si considera ca scandalul este alimentat arbitrar de presa. Jurnalistii de la GSP.ro sunt, insa, de alta parere si au facut publice declaratiile unor lucratori din sistem, potrivit carora la Centrul de copii din Dacia fusese creat un lot experimental pe care se testau narcoleptice. Directia de sanatate publica Brasov a cerut reevaluarea starii de sanatate a copiilor din centru.
Din cei 533 de copii institutionalizati in centrele de plasament din judetul Brasov, 177 se afla sub tratament psihiatric.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.