Reesalonarea penalitatilor catre stat ale firmelor mici

Reesalonarea penalitatilor catre stat ale firmelor mici

0 141

Brasoveanul din Guvern, ministrul Constantin Nita, face un gest de „solidarizare” cu firmele care au probleme cu darile catre stat. Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri va cere Ministerului Finantelor reesalonarea penalitatilor catre stat ale firmelor mici si mijlocii sau chiar anularea acestora. Anuntul a fost facut, marti, de ministrul pentru Intreprinderi mici si mijlocii, comert si mediu de afaceri, Constantin Nita.
„Daca bancile pot veni in sprijinul IMM-urilor prin reesalonari la credite, atunci si statul poate interveni prin ANAF, astfel incât IMM-urile sa plateasca baza, iar penalitatile la datorii sa fie reesalonate sau chiar anulate”, a afirmat Constantin Nita, citat de NewsIn.
El a adaugat ca va discuta cu reprezentantii Ministerului Finantelor, pentru elaborarea unui act normativ in acest sens.
„Exista mai multe riscuri daca aceste companii dau faliment in privinta atragerii veniturilor la buget. Daca statul ucide veniturile IMM-urilor, nu o sa mai avem nici veniturile la buget pe care le aveam pâna acum”, a adaugat Constantin Nita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.