„Reduta” – o institutie culturala europeana

„Reduta” – o institutie culturala europeana

0 121

Conducerea Centrului Cultural Reduta din Brasov a anuntat intentia de a folosi fondurile alocare pentru actiuni culturale in scopul organizarii unor evenimente cat mai diverse pentru a atrage tinerii spre cultura, dar si turistii straini care viziteaza Brasovul. Toate acestea cu intentia de a transforma Centrul Cultural Reduta intr-o institutie culturala europeana. De aceea, pentru anul acesta, Centrul brasovean pregateste o serie de evenimente la care vor fi invitati artisti din tara si strainatate. Printre ele se numara un festival international de muzica, participarea la schimburi culturale a formatiilor si ansamblurilor institutiei, Festivalul de Teatru Experimental in limba engleza, Concursul National de Poezie „Carmen Patriae”, Festivalul Sanselor Tale, Festivalul National al Minoritatilor din Romania, precum si o serie de expozitii, simpozioane sau sesiuni de comunicari. Anul acesta, Consiliul Judetean Brasov a acordat institutiei 300.000 de lei pentru organizarea de evenimente culturale, insa se mai spera intr-o suplimentare a sumei pe parcursul anului.


?


O institutie cu o traditie bogata


In anul 1958 ia nastere Palatul Culturii, ca institute de cultura, cu sediul in actuala locatie a Bibliotecii Judetene ,,George Baritiu” Brasov si avand exclusiv activitati educative. In 1959 sediul se muta in Palatul din strada Apollonia Hirscher nr. 8. Institutia preia formatii si ansambluri de sine statatoare sau care functionau in cadrul Scolii Populare de Arta, coordoneaza formatii de teatru romanesc, maghiar, german, ansambluri de dansuri maghiare si germane. Preia, de asemenea, de la Scoala Populara de Arta, Ansamblul Folcloric ,,Poienita” si infiinteaza cercul de balet.


In anul 1965, Palatul primeste denumirea de Casa Municipala de Cultura. In anii care au urmat, sub aripa acestui centru de cultura, s-au infiintat o serie de alte formatii de dansuri (sportive, populare), coruri, cercuri si cluburi care au facut faima Centrului, obtinand multiple premii in plan national si international. In anul 1995 institutia devine Asezamantul Cultural ,,Tara Barsei”, iar din anul 2003, printr-o Hotarare a Consiliului Judetean, primeste denumirea de Centrul Cultural ,,Reduta”.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.