Reduta implineste 50 de ani

Reduta implineste 50 de ani

0 57

Cunoscutul centru de cultura brasoveana, cunoscut sub numele de “Reduta”, cladire care a fost, de-a lungul anilor, gazda a numeroase manifestari artistice, ii invita pe toti brasovenii iubitori de cultura astazi, 11 decembrie, la orele 18,00, la evenimentul intitulat “Reduta, 50 ani – Porti deschise”, dupa cum reiese din afisul care anunta evenimentul.
“Invitam pe toti cei care, in acesti ani, au slujit cultura brasoveana, sa fie alaturi de noi pentru a evoca momente deosebite si a depana amintiri”, spun organizatorii evenimentului.
Ca istorie, vechea cladire a Redutei, construita in secolul al XVIII-lea, a servit initial ca teatru, sala de concerte si baluri. Cladirea a fost apoi demolata in anul 1892 si recladita.
Numele de “Reduta” ii vine de la o vestita sala din Viena si a functionat ca cinematograf, teatru si sala de baluri si concerte.
De-a lungul anilor cladirea a suferit o seama de renovari si oarecare modificari, nu insa in structura si ansamblu, ultima renovare mai insemnata si care i-a adus aspectul de astazi fiind intreprinsa postrevolutionar.
In prezent, institutia adaposteste o seama de manifestari culturale, printre care concerte ale Filarmonicii, expozitii, concerte si piese de teatru, cenacluri, conferinte si alte asemenea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.