Reduceri salariale rezultate din …cresteri de venituri ?

Reduceri salariale rezultate din …cresteri de venituri ?

0 108

Salariu mai mare decat in luna precedenta a primit in iulie chiar si directorul institutiei, dar in cazul acestuia explicatia este simpla. In luna iunie Anca Finichiu, era inca incadrata pe post de director adjunct, iar in iulie promovind pe postul de director executiv. Astfel, conducatorul AJOFM a cistigat, in iunie 3.893 lei (2.209 lei fiind stimulentele si sporurile), iar in iulie, in conditiile in care salariul de baza a fost mai mare cu 209 lei, a cistigat 4.828 lei (din care 2.935 stimulente si sporuri).
Un exemplu este al consilierilor juridici din institutie, doi dintre ei primind mai multi bani, iar doi mai putini in iulie decit in iunie. Astfel unul dintre acestia a incasat, in iunie, un salariu de 2.141 lei, iar in iulie 2.932, in conditiile in care stimulentele au fost in iunie de 478 de Lei, iar in iulie de 1.685 lei.
Un al doilea consilier a incasat in iunie doar 947 lei, in timp ce in iulie a plecat acasa cu 1.249 lei (stimulente 220 lei in iunie si 705 in iulie). In cazul celorlalti doi consilieri situatia este inversa unul a cistigat in iulie cu aproape 1.000 de lei mai putin decit in iunie, iar al doilea a primit cu 776 lei mai putin decit in iunie.

In cazul sefilor de birou de la AJOFM situatia este aceeasi, ei incasind salarii mai mari cu citeva sute de lei in iulie fata de iunie, sporurile si stimulentele facind diferenta si salvindu-i, macar o luna, de la scaderea veniturilor. Situatia nu este diferita nici in cazul consilierilor din departamentele institutiei, acestia cistigind in plus sume cuprinse intre un leu si citeva sute de lei, dar cei la care diferenta intre cele doua luni este foarte mare au primit in luna iulie si primele de vacanta, care reprezinta contravaloarea unui salariu avut inainte de reducere, existind insa si cazuri in care venitul salarial a scazut cu citeva zeci de lei sau sute de lei (de exemplu, de la 3.970 lei la 2.581 lei). Astfel, consilieriii din diferitele departamente ale AJOFM au avut, in iulie salarii cuprinse intre 2.292 de lei si 4.265 de lei, cu precizarea ca la salariul cel mai mare s-a adauga si prima de vacanta. Inspectorii de specialitate din cadrul agentiei de ocupare se situeaza si ei intre crestere si descrestere salariala. Astfel cresterile salariale ale unora dintre inspectori se situeaza intre 50 si 250 de lei, in timp ce in cazul celor care au pierdut la salariu sumele cu care le-au scazut veniturile sint intre 100 si 1.300 de lei, in aceste ultime cazuri persoanele incasind insa primele de vacanta in luna iunie.
O lege pe masura asteptarilor de la acest guvern, pe care nu-l mai vrem si pentru care nu existam decat ca procente intr-un buget.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.