Reduceri meritate de pensii!!

Reduceri meritate de pensii!!

0 61

Un proiect de lege scurt – are doar sapte articole – dar cuprinzator, prevede aducerea cu picioarele – si, mai ales, veniturile – pe pamant a celor beneficiind de anumite pensii speciale, care ajung sa fie si pana la de zece ori mai mari decat multe pensii obisnuite.
Este vorba de pensiile fostilor activisti ai Partidului Comunist, ai fostilor securisti, militieni, magistrati, in functie in perioada 1945 – 1989.
Toate aceste persoane – in multe cazuri personaje de trista amintire – vor mai primi, daca proiectul de lege va trece prin parlament si va fi promulgata de presedinte, doar 1 – 1,5 din salariul de baza minim brut din Romania.
Nu cred ca aceasta lege, inafara celor in cauza, ar supara pe cineva si o socotesc o masura reparatorie fata de cei multi si care intr-adevar au trudit de-a lungul vietii.
Caci acestia carora viitoarea lege le taie din aripioare ce au facut ca sa merite zecile de milioane (lei vechi)? Au mutat munti, au fost prin aprige razboaie de aparare a patriei, au sapat prin adanci subterane in scopuri inalte si nobile? Nicidecum.
Ba din contra: si pe vremea cat au fost activi au beneficiat de venituri mari, fiind o casta privilegiata si ciupind pe deasupra de unde puteau.
Personal cunosc un fost colonel de militie si un fost procuror, care, primul, are cam 4.000 (patruzeci de milioane vechi), iar al doilea peste 5.000 (cincizeci de milioane vechi). Ca ce chestie acesti bani?
Este drept ca acuma sunt exagerat de pasnici, ca nu-i mai tin balamalele si au dat bolile peste ei de trai prea bun. Si umbla cu plasuta prin piete, dar, al naibii, tot dupa pomeni, cumparand totusi ce multi nici nu viseaza si plangandu-se tocmai ei ca o duc greu si nu le ajung banii
Ca ce chestie toate aceste avantaje gratuite?
Sumele rezultate din aceste reduceri vor putea constitui un fond de rezerva alocat victimelor comunismului.
De acord, insa cam cu totii am fost victime ale comunismului si ar fi mai omenesc sa se mareasca, folosind acesti bani, pensiile intr-adevar mici, mai ales in perspectiva scumpirilor prognozate in special la alimente.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.