Reducerea taxelor consulare

Reducerea taxelor consulare

0 95

De la 1 septembrie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial al ordinului MAE si Ministerului Finantelor, taxele consulare au fost reduse cu 30%, inclusiv pentru transcrierea actelor de stare civila, a anuntat ministrul de externe Teodor Baconschi la reuniunea diplomatiei romane. De altfel, situatia romanilor din afara granitelor a fost o preocupare a tuturor decidentilor statului roman porezenti la reuniunea de la Bucuresti.
„Este ceea ce am putut face impreuna cu colegul meu pentru a veni in intampinarea unor cereri insistente din partea comunitatilor romanesti din diaspora, care s-au plans pe buna dreptate ca multe taxe consulare marite recent au fost marite nejustificat”, a declarat Baconschi la reuniunea anuala a diplomatiei romane.
Reamintim ca acest demers a fost anuntat inca de la mijlocul lunii iulie, cand ministrul Baconschi a facut bilantul primelor 6 luni de mandat, fara a putea fi materializat, dand vana pe Parlament. „Un grup de parlamentari a crescut o serie de taxe la servicii consulare. Asta a dus la nemultumiri legitime a cetatenilor romani din strainatate, beneficiari”, spunea el atunci.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.