Redeschiderea Spitalului Sacele a fost revocata

Redeschiderea Spitalului Sacele a fost revocata

0 439

Consilierii judeteni au revocat proiectele prin care se asociau cu Primaria Sacele pentru a redeschide spitalul municipal din localitate! In urma cu un an consilierii judeteni aprobau asocierea cu municipiul Sacele si alocau 71.000 de lei pentru efectuarea lucrarilor necesare redeschiderii spitalului.

Consilierii judeteni au revocat proiectele prin care se asociau cu Primaria Sacele pentru a redeschide spitalul municipal din localitate! In urma cu un an consilierii judeteni aprobau asocierea cu municipiul Sacele si alocau 71.000 de lei pentru efectuarea lucrarilor necesare redeschiderii spitalului. Pentru ca nu si-au produs efect, cele doua hotarari au fost revocate in sedinta de miercuri.
La mai bine de 4 ani de cand spitalul din Sacele a fost inchis, autoritatile par sa nu aiba nici o solutie pentru sacelenii care au nevoie de servicii medicale. Costurile pentru redeschiderea unitatii spitalicesti sunt enorme. 500 de mii de lei ar costa numai verificarile instalatiilor de apa, energie electrica si gaz metan, aparaturilor medicale, reautorizarile si dezinfectiile. In decembrie anul trecut consilierii judeteni aprobau asocierea cu municipiul Sacele si alocau chiar fonduri pentru redeschiderea spitalului. Ramase fara efecte, cele doua hotarari au fost insa revocate.banicioiu bv
In 2007 la spitalul din Sacele au fost investiti un milion si jumatate de euro, dar toate echipamenetele nefolosite se degradeaza. Eforturile pentru redeschiderea unitatii medicale ar trebui sa vina de la mai multe institutii, cred consilierii judeteni, in conditiile in care, pe langa cei 500 de mii de lei, sunt necesari 120.000 lunar pe care primaria trebuie sa-i cuprinda in bugetul anual, pentru utilitati, si 180.000 de lei pe care ar trebui sa-i asigure Casa de Sanatate.
Anul trecut, in prag de campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, ministrul Nicolae Banicioiu vizitat spitalul de la Sacele. Nu a putut gasi insa nici o solutie pentru redeschiderea unitatii spitalicesti desi a promis ca va aloca 250.000 de lei lunar pentru plata medicilor care vor lucra la Sacele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.