Recunoasterea falimentului din Sanatate

Recunoasterea falimentului din Sanatate

0 203

Iata ca cei de la “SANATATE”, par sa doreasca “ruperea pisicii”. Vor sa nu mai permita medicilor sa lucreze simultan la stat si la propria firma sau o alta, care facea concurenta neloiala serviciilor publice de sanatate.
Ministrul, Attila Cseke, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Ministerul Sanatatii lucreaza la elaborarea unui proiect legislativ conform caruia medicii sa nu mai pot lucra simultan in sistemul public si in cel privat. Poate ca nu va fi doar o promisiune. Va trebui urmarit acest ministru si daca acest angajament nu va fi respectat – chiar ar trebui demis daca nu va fece singur acest lucru.
Despre separarea celor doua activitati ministrul Ceske spunea: „…acest lucru trebuie eliminat, pentru ca, din punct de vedere al sistemului medical nu si-a dovedit eficienta, iar din punct de vedere al pacientului aceasta solutie este paguboasa”. Ministru nu a spus ca pentru stat a fost un sistem falimentar, iar pentru oameni – mortal.
“Practic astazi ceea ce se intampla este urmatorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineata, i se fac analizele si este rechemat la clinica privata de catre acelasi medic, dupa-amiaza, unde mai este de multe ori si taxat. Deci, practic, pacientul care plateste si contributie de sanatate, plateste si dupa masa o taxa pentru un serviciu efectuat pe banii spitalului public, de catre acelasi medic care lucreaza si in public si in privat”, a argumentat ministrul Attila Cseke.
Multe lucruri au fost omise cu buna stiinta de catre ministrul Cseke. Nu dorim sa facem concurenta ministrului – sa le enumera noi. Vom spune doar ca inclusiv cabinetul medicului era amenajat in spatiul public facand o concurenta neloiala pe banii contribuabilului. Au fost amenajate “policlinici” private in cele de stat, obligand bolnavul sa plateasca de doua ori acelasi serviciu medical, la casieria firmei medicale si asigurarea de sanatate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.