Recunoastere Europeana pentru Parcul National Piatra Craiului

Recunoastere Europeana pentru Parcul National Piatra Craiului

0 182


Joi, Parcul National Piatra Craiului a fost distins cu Diploma Europeana pentru Arii Protejate, inamanata de Robert Palmer, ?Seful Directiei de Cultura, Patrimoniu Cultural si Natural din Consiliul Europei.


Pana in prezent, la nivel european, s-au acordat 69 de diplome, iar in ce priveste Romania Piatra Craiului este a doua arie protejata, dupa Delta Dunarii care primeste onoranta distinctie.


Diploma, ce presupune includerea zonei in patrimoniul european se acorda ariilor protejate ca o recunoastere a bogatiei florei si faunei dar si a unui management eficient al mediului, se acorda pentru o perioada de cinci ani, dupa care se face o evaluare si se stabileste daca, in continuare, zona isi merita aceasta distinctie.


Pentru ca in 2011 administratia Parcului sa poate pastra diploma, este necesara o actiune concerata de monitorizare a ecosistemului, de ?inventariere a speciilor floristice si faunistice si un plan mai eficient de ?management al deseurilor. Pentru aceasta Parcul va avea nevoie de un un buget stabil, care sa permita implementarea masurilor ce se impun.


Dupa cum s-a aratat la ceremonia decernarii diplomei, un rol important il va avea racoradrea legislatiei romanesti privind exploatarea rezervatiilor si managementului deseurilor, la cea europeana. O legislatie solida va facilita o exploatare eficienta, in spiritul conservarii biodiversitatii.


Sa speram ca Brasovul va ramane cu Diploma, pe care a meritat-o pe deplin.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.