Rectificarea bugetului de stat

Rectificarea bugetului de stat

0 81

Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat au fost rectificate prin adoptatarea a doua ordonante simple
Sebastian Vladescu a declarat ca prin rectificarea bugetara a fost stabilit un deficit de 6,8% iar cresterea economica va fi de -1,9% in acest an. „Primul obiectiv al rectificarii a fost acoperirea deficitelor fondurilor sociale, pensii si somaj si acoperirea unor parti cat mai mari din datoriile catre sectorul sanitar”.
Fonduri suplimentare vor primi Ministerul Sanatatii, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Academia Romana. Ministerele care pierd bani sunt Ministerul Educatiei, Ministerul Apararii, Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne.

Declaratiile lui Emil Boc
„Prin rectificarea pe care am avut-o in vedere am realizat o prioritizare a investitiilor publice astfel incat fiecare Minister a fost mandatat sa decida ce investitii sunt prioritare si sa aloce bani pentru finalizarea acestora” a declarat Premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern de miercuri, 18 august.
Sinteza domeniilor supuse rectificarii, asa cum au fost prezentate de catre Emil Boc:
• la MinisterulTransporturilor am stabilit ca din banii disponibili anul acesta sa finalizam centura Bucuresti partea de la Chitila Voluntari si anul viitor sa se poata circula in regim de autostrada de la Pitesti pana la mare.
• Lugoj: finaizarea centurii ocolitoare, centura municpiului Caransebes, centura Sibiu, centura Cluj-Napoca – prioritati pe componenta infrastructura rutiera.
• In privinta altor lucrari de investitii – locuinte pentru tineri. Finalizarea a 300 km drumuri comunale si judetene. Retele de apa finalizate in 104 localitati
• Finalizarea a 29.000 apartamente, in acest an – pe reabilitare termica. Finalizarea in 17 localitati a sistemului integrat de apa.
• Al doilea obiectiv: asigurarea cofinantari proiectelor europene, la Mediu si Agricultura – sume suplimentare.
• Trei: capitalizarea fondului de garantare si contragarantare cu 46 milioane euro.
• Patru: achitarea datoriilor restante, 1,9 miliarde lei pentru datoriile din sanatate, 500 milioane lei pentru alte datorii, alte sume pentru infrastructura din mediul rural.
• Am asigurat sumele necesare pentru asigurarea materialelor de constructii pentru casele afectate de inundatii
• Bugetul de pensii a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei si CNAS a primit 0,9 miliarde lei pentru plata altor obligatii din domeniul sanitar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.