Rectificarea bugetară – Catedrala Mântuirii Neamului primește încă 115,5 milioane de lei!

Rectificarea bugetară – Catedrala Mântuirii Neamului primește încă 115,5 milioane de lei!

0 78

Eu cred că este normal și de bun simț să alocăm bani pentru ca în noiembrie să fie prima slujbă” ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici

Secretariatul General al Guvernului va fi primi, în urma rectificării bugetare, 115,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.  Catedrala se construiește în mare parte cu bani publici. De altfel, chiar recent, s-au dat alte 10 milioane lei de la bugetul Primăriei Capitalei, pe lângă cele 15 milioane alocate deja. 

Eu cred că este normal, logic, de bun simț și legal ca pentru un contract aflat în derulare care are nevoie de plăți și pentru a respecta ceea ce s-a angajat cu partea de constructori și pentru un obiectiv atât de important pentru întreaga noastră țară această Catedrală, să alocăm bani pentru ca în luna noiembrie să fie prima slujbă, cum s-a promis de către Patriarhie, a acestui nou lăcaș de cult, într-un an Centenar și așa mai departe. Este o abordare logică corectă. Și în 2015 când era ministru de finanțe, al rectificarea din vară am alocat o sumă de 25 de milioane lei pentru lăcașul de cult Catedrala Neamului„, a declarat marți Eugen Teodorovici pentru Digi24.
Catedrala Mantuirii NeamuluiDin 2011 când a început construcția, s-au alocat aproape în fiecare an bani de la bugetul de stat pentru catedrală. Excepție a făcut anul 2016, dar atunci s-au dat sume importante de bani de la bugetele primăriei capitalei și a celor de sector.
Nivelul finanțării din ultimii ani
În 2011, s-au alocat de la bugetul de stat 10 milioane de lei,
– în 2012 – 19 milioane de lei,
– în 2013 – 24 milioane de lei,
– în 2014 – 47 milioane de lei,
– în 2015 – 25 de milioane de lei,
– în 2016 – a fost premier Cioloș, zero lei sprijin,
– în 2017 circa 25 de milioane de lei.
Sume importante au fost alocate de-a lungul anilor și de la bugetele locale. Doar în 2017, de la bugetul primăriei capitalei s-au dat pentru catedrală 19,5 milioane. Tot anul trecut, Primăria sectorului 1 a alocat 20 milioane lei, iar Primaria sectorului 5 a alocat si ea 9 milioane lei pentru catedrală.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.