Rectificare bugetara in acord cu PSD + ALDE, adica Coaliția la guvernare

Rectificare bugetara in acord cu PSD + ALDE, adica Coaliția la guvernare

0 416
Palatul Victoria (Sediul Guvernului Romaniei)

Congresul PSD aduce o noutate in activitatea executiva din Palatul Victoria, Guvernului Ponta trece al dialog si probabil in curand la negociere, cu zona politica a puterii. Adica cu reprezentantii partidelor ce compun actuala coalitie de guvernare PSD+ALDE, adica Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC).
Iata ce a scris premierul, miercuri, pe Twitter: „Meeting Guvern-Coaliție politică referitoare la rectificarea bugetară! Acord și sprijin politic pentru sănătate, agricultură, autorități locale!” .
Rectificarea bugetară care se va discuta vineri într-o ședință specială de Guvern se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv în ceea ce privește deficitul, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marți, premierul Victor Ponta.
Anterior, el menționa că va fi vorba de o rectificare pozitivă având în vedere că România este pe excedent bugetar.
Premierul Victor Ponta anunță că reprezentanții Guvernului și cei ai Coaliției au ajuns la „un acord și sprijin politic” pentru agricultură, sănătate și autorități locale la o întâlnire pe tema rectificării bugetare.GUVERN PONTA
„Ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie să rezolvăm într-un mod mai înțelept problema cu care se confruntă încă câteva mari orașe ale României referitoare la încălzire — și aici e vorba și de București, de Constanța, de Galați, unde, pe de o parte, nu putem să-i lăsăm pe oameni să înghețe în case, pe de altă parte, însă, administrațiile locale trebuie să-și facă treaba așa cum și-au făcut-o în multe alte orașe unde nu sunt probleme la începutul iernii. De asemenea, partea de finanțare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri și o problemă pentru care nu eram pregătiți, dar pentru care trebuie să fim pregătiți și anume despăgubirile în agricultură în urma secetei din acest an„, a explicat premierul.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.