Recrutarea rezerviștilor voluntari nemulțumește MApN!

Recrutarea rezerviștilor voluntari nemulțumește MApN!

1 138

Recrutarea rezerviștilor voluntari rămâne o prioritate pentru MApN, spune ministrul Apărării, Gabriel Leș, adăugând că ministerul are bugetate, pentru 2019, peste 3.500 de posturi pentru această categorie de personal, pentru care sunt pregătite procedurile legale de recrutare a candidaților.
”În câteva săptămâni sperăm să putem comunica deja pe canalele de promovare a carierei militare toate informațiile de care au nevoie cei care doresc să opteze pentru această categorie de militari ai Armatei României”, scrie Leș pe Facebook.

Ulterior stabilirii nominale a structurilor militare care urmează să încadreze rezervişti voluntari, repartiţia posturilor de rezervişti voluntari pe garnizoane, tipuri de funcţii, arme şi specialităţi militare va fi materializată şi transmisă structurilor specializate din Ministerul Apărării Naţionale în vederea demarării procesului de recrutare şi selecţie, cu respectarea reglementărilor privind asigurarea capacităţii de luptă a Armatei României.

”În urma numeroaselor semnale venite din partea persoanelor care reprezintă potențiali candidați, MApN a decis inițierea unui proiect de lege care să modifice și să completeze Statutul, astfel încât acest segment – al rezerviștilor voluntari – să devină mai atractiv pentru public și actul normativ să-și atingă scopul pentru care a fost emis”, a mai spus ministrul.

COMENTARII

  1. În cazul în care se ia in calcul ca din rezerva armatei fac parte si cadrele militare în rezerva ( si cu siguranță se iau in calcul) ministrul apărării sa ia masuri urgente pt abrogarea OU 57 si 59.
    Personal voi merge pe câmpul de luptă în eventualitatea unui război, dar pe lângă inamic, voi avea in catatea armei si politicieni români, în special care se fac vinovați de ciuntirea legii pensiilor !
    Sa ii apere primarii si cei cărora le-a adăugat din meritată pensie a militarilor !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.