Record mondial de varsta pentru Dor Geta Popescu

Record mondial de varsta pentru Dor Geta Popescu

0 405

Dor Geta Popescu a devenit cea mai tinara alpinista din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado inalt de 6.893 metri). Rasnoveanca in varsta de 12 ani si cinci luni a realizat performanta in data de 8 decembrie, la ora locala 12.40

Dor Geta Popescu a devenit cea mai tinara alpinista din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado inalt de 6.893 metri). Rasnoveanca in varsta de 12 ani si cinci luni a realizat performanta in data de 8 decembrie, la ora locala 12.40 Masivul Ojos del Salado, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama, la granita intre Chile si Argentina, este cel mai inalt vulcan din America de Sud, dar si din Circuitului 7 Volcanoes, format din cel mai inalti vulcani de pe fiecare continent.
Dor Geta Popescu, membra a sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a mai stabilit in acest an un record european de virsta pe Elbrus si unul national pe Kilimanjaro. Dor Geta este sora alpinistei Crina Coco Popescu, care s-a impus la randul ei in randul cataratorilor din intreaga lume. Proaspata detinatoare a recordului isi propune acum finalizarea circuitelor 7 Volcanoes si 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.