Record de participare la Semimaratonul Brasov Intersport 2015!

Record de participare la Semimaratonul Brasov Intersport 2015!

0 453
Peste 1700 de alergatori s-au inscris la startul celor trei probe – maraton, cros si asa-numita cursa populara. Traseul montan, extrem de dificil, dar cel putin la fel de frumos, i-a atras pe foarte multi iubitori ai joggingului si ai muntelui, care au ignorat vremea urata si si-au testat fortele.
Nu mai aveai loc unde sa arunci un ac sambata in Piata Unirii din Brasov, cu o jumatate de ora inainte de startul semimaratonului. Numarul record de participanti, precum si numerosii lor suporteri au umplut pana la refuz piata, incat era extrem de dificil sa traversezi dintr-o parte in alta. Inaintea startului, concurentii faceau ultimele pregatiri, nerabdatori sa plece in cursa, mai ales ca vremea era una mai degraba de decembrie decat de aprilie.
Concurentii au avut de ales intre trei probe: semimaraton, proba regina, de 21 de kilometri, cros, o proba de 10 kilometri si cursa populara, pentru cei care nu rezista la distante atat de mari, de numai 4 kilometri. Concurentii de la semimaraton au fost primii care au luat startul, urmati de cei de la cros si de cei inscrisi in cursa populara. Daca la start au mai fost cateva momente in care a iesit soarele si care i-au facut pe alergatori sa spere ca vor avea parte de vreme frumoasa, pe traseu ninsoarea si viscolul le-au ingreunat sportivilor misiunea. Cu toate acestea, dupa o ora si mai putin de 20 de minute, Vitalie Gheorghita ajungea la finis. Pe podium au mai urcat Szabolcs-Istvan Gyorgy si Marcel Balan. Prima dintre fete a fost Denisa-Ionela Dragomir , pe locul 17 in clasamentul general, la 15 minute de castigator. A doua a fost Gianina Tanase, iar pe locul 3 a sosit Elena Huma. Ca in fiecare an, a existat o echipa care a alergat in scopuri umanitare, in beneficiul bolnavilor de la Hospice Casa Sperantei.
Daca anul trecut au reusit sa achizitioneze o Hos-masina, foarte utila pentru ingrijirea la domiciliu, anul acesta asociatia isi doreste sa imbunateasca activitatile din centrul de zi copii, unde sunt copii cu boli progresive, care le pun viata in pericol.
Dupa 4 ore de la start, au sosit si ultimii din cei 863 de participanti la semimaraton, care au dovedit inca o data ca la o asemenea cursa este o performanta sa ajungi la finis, mai ales in cazul celor 191 de concurenti peste 40 de ani.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.