Record de aglomeratie

Record de aglomeratie

0 76

Vineri s-a stabilit pe Valea Prahovei un record de aglomeratie in trafic pe DN1, mai ales intre localitatile Campina si Sinaia, cu prelungire pana dupa Predeal.
S-a circulat, pe aceasta portiune de sosea, bara la bara, cu nebuneasca viteza de 5 – 10 km/h. Iar recordul a fost stabilit in sensul ca, pe aceasta portiune, s-au inghesuit in semiblocaj aproape zece mii de vehicole, in majoritate covarsitoare turisme transportand amatori de petrecere a Revelionului prin statiunile montane
Astfel, aceste statiuni au ajuns sa fie supraaglomerate, nemaifiind loc nici in parcari, nici in hoteluri sau alte posibilitati de cazare, si, ca un efect, nici pe partii. Peste tot vanzoleala, agitatie, calcat pe picioare (la figurat, in general, se intelege), nervi, la pretentii exagerate in asemenea conditii, o adevarata coada la macelariile de altadata, cand „bagau” carne.
Nici Brasovul nu a fost ferit de aceasta imbulzeala, nu atat cartierele de doi bani, care s-au limitat doar la chiote locale de traditie, ci „buricul targului” si Poiana. De aceea Politia Rutiera s-a vazut la un moment dat obligata sa opreasca circulatia spre statiune, acolo nemaiexistand, efectiv, loc de parcare, si aceasta nu atat din cauza celor cazati acolo sus, ci mai ales amatorilor de a petrece cateva ore pe partii, cu schiurile sau saniile, sau, pur si simplu, de a manca un mic sau o friptura „la botul calului”, intr-un frumos decor natural. Este drept ca, la o asemenea cantitate motorizata, aerul nu prea mai era, saracul, curat, dar nici sufletele adunate acolo nu meritau mai mult.
Ca supliment: Politia Rutiera recomanda doua cai de ocolire a eternului DN1 cu portiunea sa critica dintre Campina si Sinaia – se intelege ca pentru cei ce au ca tinta Bustenii, Azuga, Predealul si mai departe, Poiana Brasov si zona Moeciu – Bran. Este vorba de DN1A: Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov, sau Bucuresti/Ploiesti – Targoviste – Sinaia – Predeal – Brasov.
Ce bine ca mi-au iesit sarmalele si raciturile sunt la fix cu usturoiul, caci, in asemenea conditii ca cele aratate mai sus, si daca sunt aurite, la restaurant iti pot sta in gat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.