Recomandări pentru schiorii amatori sau profesioniști

Recomandări pentru schiorii amatori sau profesioniști

0 64

Pentru că în Poiana Brașov și Masivul Postăvarul se schiază aproape pe toate pârtiile, iar amatorii sportului sunt prezenți în număr mare, inserăm câteva recomandări, pentru ca plăcerea practicării schiului să nu se transforme în accidente pe pârtie :
Folosiți echipament de schi adecvat…Nu împrumutați echipament. Închiriați-vă de la un magazin de schi sau de la stațiunea de schi. Când cumpărați echipament, asigurați-vă că cizmele de schi sunt montate corect. În ambele cazuri, asigurați-vă că legăturile dvs. sunt corect ajustate.
Poartă o cască…Purtarea de protectie a capului in timpul schiului are un sens. Cel mai important sfat pe care l-aș oferi tuturor părinților și tutorilor este să-i dai copilului nicio altă alegere decât să poarte o cască.
Obțineți instrucțiuni corecte pentru practicarea schiului… Înscrie-te la lecții de schi (fie individuale, fie de grup). Chiar și schiorii cu experiență își adâncesc abilitățile cu o lecție din când în când.
Purtați ochelari de protecție…Purtați ochelari de protecție care se potrivesc corect în jurul căștii…Dacă purtați ochelari, cumpărați ochelari de protecție care se potrivesc confortabil cu ochelarii sau luați ochelari de protecție cu prescripție medicală.
Faceți o pauză…Dacă sunteți obosit, faceți o pauză și odihniți-vă puțin timp în lojă. În timp ce vă odihniți, asigurați-vă că mâncați și beți suficient. Schiul arde o mulțime de energie! Când este sfârșitul zilei, nu este nevoie să încercați să ajungeți în ultima rulare sau două, dacă sunteți obosiți. Este mai bine să renunțați în timp ce sunteți în față și să economisiți energia pentru data viitoare.
Schi cu un prieten…Este întotdeauna mai sigur să schiști cu un prieten, astfel încât să poată avea grijă de tine și invers. Pre-aranjați un loc de întâlnire în cazul în care vă separați și utilizați walkie-talkies pentru a rămâne în contact.
Respectați-vă limitele…Nu trageți trasee care depășesc nivelul dvs. de calificare. Traseele vor fi marcate în mod clar, în funcție de tipul de schior pentru care sunt adecvate. Pe o notă similară, stați în controlul schiurilor și concentrați-vă pe traseul pe care schiați. Accidentele se întâmplă mai ușor atunci când suntem distrași.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.