Recomandări de la Poliţia Locală Braşov şi RATBV S.A, pentru descurajarea cerşetoriei

Recomandări de la Poliţia Locală Braşov şi RATBV S.A, pentru descurajarea cerşetoriei

0 198

Poliţia Locală Braşov şi RATBV S.A. fac recomandări, atât turiştilor, cât şi braşovenilor sub forma unor mesaje afişate pe ecranele LED din mijloacele de transport în comun pentru descurajarea cerşetoriei.
Activităţile Poliţiei Locale pe zona de cerşetorie se desfăşoară zilnic, pe întreaga perioadă a anului, întrucât specificul turistic al oraşului atrage persoane care se îndeletnicesc şi realizează venituri importante cu şi din această activitate.
În completarea planurilor de măsuri pe această linie de muncă, Poliţia Locală Braşov a apelat şi la parteneriatul cu RATBV S.A. În această direcţie, cele două entităţi publice derulează o campanie de prevenire şi de reducere a acestui fenomen care se manifestă atât pe plan local, cât şi naţional.
Poliţia Locală Braşov recomandă tuturor cetăţenilor să nu încurajeze (prin oferirea de bani) persoanele care apelează în acest mod la mila publică. Trebuie să înţelegem cu toţii că astfel de practici reprezintă, de cele mai multe ori, o forma de exploatare a copiilor, bătrânilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, întreţinute şi coordonate din umbră de către persoane certate cu legea.
,,Precizăm că acţiunile poliţiştilor locali pe această linie de muncă se concretizează zilnic în sancţiuni aplicate în contextul săvârşirii acestui gen de fapte, dar, întrucât fenomenul este întreţinut permanent de unii concetăţeni binevoitori şi miloşi, este greu de eradicat. Dupa sancţionare, persoanele vizate sunt fie îndrumate către localităţile de domiciliu, fie sunt conduse, cu acordul lor, la Centrul de persoane fără adapost unde pot beneficia de o igienizare corespunzatoare şi o masă caldă. Din păcate, a doua zi îi găsim din nou în stradă, iar noi reluăm procedurile descrise mai sus. De aceea, considerăm oportună această campanie de informare, cu scopul declarat şi urmărit de prevenire şi reducere a cerşetoriei pe raza municipiului Braşov”, se precizează în comunicatul Poliţiei Locale Braşov.

De asemenea, pe acelaşi suport electronic sunt prezentate şi sfaturi pentru călatori cu privire la modul în care se traversează strada în siguranţă, mai ales că prietonii sunt, nu de puţine ori victime ale accidentelor rutiere.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.