Reclamatii in caz de discriminare sexuala

Reclamatii in caz de discriminare sexuala

0 56

Orice persoana are dreptul ca, in cazul in care se considera discriminata pe baza criteriului de sex in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii, sa formuleze sesizari/reclamatii catre furnizorul de bunuri si servicii sau impotriva lui, se arata intr-un comunicat de presa dat de Guvernul Romaniei.
Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii.
Utilizarea elementului sex, ca factor in calcularea primelor si beneficiilor, in cadrul serviciilor de asigurare si a serviciilor financiare conexe nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata, in toate contractele noi, incheiate dupa data de 21 decembrie 2007.
Sunt exceptate contractele care contin diferente proportionale in materie de prime si beneficii pentru persoanele asigurate, incheiate cu respectarea urmatoarelor conditii:
• elementul sex este un factor determinant in evaluarea riscului;
• metoda de calcul a primelor si beneficiilor se bazeaza pe date actuariale si statistice relevante si realiste, prelucrate, publicate si actualizate regulat.
Societatile care ofera servicii de asigurare, servicii financiare conexe si pensii private au obligatia sa analizeze existenta, in cadrul contractelor pe care le incheie, a oricaror costuri legate de sarcina si maternitate, pentru persoanele asigurate, care determina diferente in materie de prime si beneficii, in vederea eliminarii acestora pana la data de 21 decembrie 2009.
Incalcarea prevederilor ordonantei de urgenta constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 400 la 8000 de lei.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.