Rechizite GRATUITE pentru elevii claselor I-VIII

Rechizite GRATUITE pentru elevii claselor I-VIII

0 170

Este intr-adevar criza economica, dar sa nu uitam ca este si an electoral, motiv pentru care guvernul face tot posibilul sa salveze aparentele.
Pentru ca este inceput de an scolar, chiar daca profesorii sunt obligati sa stea acasa, desi nu doresc, multe scoli din tara sunt intr-o stare deplorabila, laboratoarele sau salile de sport sunt inexistente in multe institutii de invatamant, guvernantii nostri au decis sa ne imbete cu apa rece.
In consecinta, elevii claselor I-VIII vor avea parte de multe mere, dar si de rechizite gratuite.
Printre rechizitele ce le vor primi copiii se numara penare, creioane, stilouri, caiete, acuarele sau blocuri de desen. Pachetele de rechizite au o valoare cuprinsa intre 25 si 30 de lei.
Nu toti elevii vor primi insa aceste pachete. Beneficiarii vor fi copiii din familiile cu venituri reduse, mai exact, familiile care au un venit ce nu depaseste 50 la suta din salariul minim de baza brut pe economie.
Ministerul Educatiei cheltuieste aproape 18 milioane de lei pentru acest program.
Ultimele informatii legate de furnizarea manualelor scolare arata ca Guvernul va acorda si in acest an carti gratuite pentru clasele I-VIII.
Asadar, aproape 50.000 de elevi din clasele I-VIII vor primi rechizite gratuite. „Este vorba, in mare parte, despre copii din mediul rural, care provin din familii cu un venit net lunar pe membru, realizat in iulie, de maxim 50 la suta din salariul minim brut pe tara”, a spus inspectorul Mihaela Apetroae.
Decat nimic, orice cadou este binevenit, ca vorba ceea, „primesti, nu dai!”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.