Receptionarea unor lucrari la Brasov

Receptionarea unor lucrari la Brasov

0 133

Dupa cum a anuntat ieri primarul George Scripcaru, o serie dintre lucrarile din municipiu sunt finalizate sau in prag de receptionare si dare in folosinta. Este vorba de cai rutiere, in cea mai mare parte, adica toba pe care primarul nostru s-a obisnuit sa o bata ca sa-i sperie pe „necredinciosii” adversari politici, caci chestia cu aeroportul a cazut.
Iata si ce a declarat domnul Scripcaru:

„Am finalizat amenajarea sensului giratoriu de la intersectia soselei Ocolitoarei cu strada Zizinului, iar circulatia acolo s-a imbunatatit. In acest context, cand vom incepe lucrarile de reabilitare pe Calea Bucuresti – respectiv pe tronsonul cuprins intre intersectia cu strada Lacurilor si in zona Complexului Selgros – vom amenaja doua noi giratii. De asemenea, vom realiza lucrari de sistematizare si la intersectia DN 13 cu tronsonul al II-lea al ocolitoarei”.
Primarul a mai adaugat ca sunt aproape finalizate lucrarile la breteaua de legatura dintre DN 1 si DN 73 si ca, pe viitor, va fi realizata o strada pe sub podul de pe Calea Bucuresti, care sa ajunga pana la strada Crinului, prin zona de unde s-a dezafectat calea ferata.
Scripcaru a mai precizat ca o parte din fondurile necesare realizarii acestor proiecte vor veni din extinderea imprumutului BERD cu 7,3 milioane de euro, contract care a fost semnat la sfarsitul saptamanii trecute.
Referitor la reprosurile si acuzatiile liberalilor vizavi de lucrarile de la parcarea sub si supraterana din zona Spitalul Militar – Dobrogeanu Gherea, unde casele sunt afectate de trepidatiile lucrarilor (dupa cum se plang cei ce locuiesc in zona), purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, a aratat ca „pentru parcarea din zona Spitalului Militar s-au obtinut toate avizele si aprobarile necesare, inclusiv de la Directia de Cultura si Patrimoniu. Oricum, lucrarile nu vor incepe fara ca toata documentatia necesara sa fie completa”..
In ce priveste lucrarile de asfaltare din oras, purtatorul de cuvant al Primariei a mentionat ca firmele care executa reabilitari care ulterior se deterioreaza, constituie o garantie financiara, care este executata de Primarie daca apar unele deficiente de executie daca nu sunt rapid indreptate.
Hai sa o vedem si pe asta, caci nu cred ca Primaria va amenda sau penaliza pe Vectra lui Butuza, de pilda, care il plimba pe primar cu elicopterul avand baza in ograda Palatului Stirbey, ograda chelita de copacii parcului dendrologic.!
Dar, trcand peste asta, sa speram ca cele spuse nu vor fi doar vorbe in vant si vor fi si puse in practica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.