Recepţie finală a lucrărilor la Cetatea Feldioara

Recepţie finală a lucrărilor la Cetatea Feldioara

0 317

Restaurarea Cetăţii Feldioara s-a încheiat după aproape patru ani de la începerea lucrărilor. Astăzi este programată recepţia finală a lucrărilor, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi a primarului din Feldioara, Sorin Taus

Restaurarea Cetăţii Feldioara s-a încheiat după aproape patru ani de la începerea lucrărilor. Astăzi este programată recepţia finală a lucrărilor, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi a primarului din Feldioara, Sorin Taus.
Prin acest proiect au fost reconstituite câteva turnuri de apărare, inclusiv poarta de intrare, în aşa fel încât să se păstreze şi să se conserve „atmosfera” şi specificul tipic medievale.
Până la sfârşitul anului se va face, cel mai probabil şi o amenajare peisagistică a întregii zone, menită să redea pe cât posibil farmecul unei epoci apuse de câteva secole.
Echipa de constructori şi restauratori care a lucrat la refacerea cetăţii a folosit doar materiale speciale care sunt rezistente la intemperii, dar care sunt şi mai aproape de materialele folosite la construcţia iniţială a cetăţii.
Pentru injectările realizate în zidărie, precum şi pentru realizarea tencuielilor de refacere a suprafeţelor degradate s-a folosit un var hidraulic natural certificat, produs în Italia cu materie primă extrasă şi prelucrată din Munţii Dolomiţi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.