Recenzorii isi iau banii maine

Recenzorii isi iau banii maine

0 60

Miercuri dimineata recenzorii isi primesc banii pentru prestatia de la recensamant. Directia de Statistica a finalizat doar saptamana trecuta centralizarea tututor datelor de la localitati si a dat unda verde Prefecturii pentru efectuarea platilor. S-au semanat ltimele ordine de plata catre primariile din judetul Brasov, unde s-au virat 2 milioane sase sute douazeci de mii de lei pentru remunerarea a 3.415 de persoane.
Recenzorii au terminat de cules datele din teren la sfarsitul lunii octombrie si se asteptau sa isi primeasca banii dupa cateva zile. A trecut o luna de atunci fara ca personalul care a lucrat la recensamantul din octombrie sa-si fi incasat drepturile.
Doar saptamana trecuta Directia Judeteana de statistica a primit toate datele de la localitati, pentru a da unda verde efectuarii platilor.
Pentru recenzarea locuintelor si persoanelor si-au desfasurat activitatea 3.415 de persoane, dintre care 2.906 de recenzori, 473 de recenzori sefi, 20 de responsabili de circumscriptii urbane si 16 recenzori de control. Recenzorii au lucrat cate 15 zile, recenzorii-sefi 18 iar responsabilii de circumscriptie cate 21. 2,6 milioane de lei au fost alocate pentru plata celor 3.415 de persoane, care primesc cate 50 de lei pentru fiecare zi lucrata.
Pensionarilor le va fi oprit din totalul de 750 de lei doar impozitul pe venit, de 16%, si astfel venitul lor net este de 630 de lei. Persoanelor angajate li se vor aplica in plus contributiile pentru asigurarile sociale de 10,5%, somaj de 0,5%, dar si 5,5 % pentru asigurarea de sanatate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.