Recea apa calda

Recea apa calda

0 58

Cu toate interventiile autoritatilor, atentionarile, amenzile aplicate furnizorului, cand deschizi tuturoiul de apa calda, tot apa rece curge pe el o vreme, dar se invarte apometrul pentru cea calda si plata vine integral tot pentru apa calda.
CET-ul, Termo si toti cei legati de aceasta problema ridica din umeri si se chinuie sa motiveze situatia. Ascultandu-i, mai ca iti vine sa le dai dreptate. Si, tehnic, treaba sta cam asa cum o explica ei.
Daca si inainte de inventarea introducerii centralelor de apartament apa calda venea dupa o anumita perioada de asteptare, acuma, dupa ce multi si-au montat asemenea minunatii si au renuntat la sistemul centralizat de distribuire a apei calde (si caldurii), aceasta perioada de asteptare s-a dublat sau chiar triplat. Si nu este vorba decat de cate 200-300 litri pe deschidere de tuturoi. Iar la sfarsitul lunii platesti cel putin un metru cub de apa calda care, de fapt, a fost rece si nu ai putut-o folosi.
Se motiveaza prin faptul ca apa calda din sistemul centralizat sta acuma, datorita consumului mai mic din cauza centralelor de apartement, prin tevile de aductiune pana se raceste si trebuie scursa prin scurgere nefolositoare ca sa faca loc celei calde.
O fi reala aceasta treaba, dar vina nu apartine consumatorului, ci mai degraba constructorului si furnizorului, prin neizolare adecvata a conductelor. Este ca si cum te-ai duce la piata si ar trebui sa iei si sa platesti marfa proasta, pana dai de cea buna.
Nu doresc insa nici sa fiu absurd si sa nu inteleg greutatile tehnice ale furnizorului, dar acesta ar trebui, daca nu ar fi hraparet la castig, sa reduca ceva procente – acestea pot fi calculate de specialisti – din totalul facturii de plata.
Caci s-ar putea ca, intr-o buna zi, sa se adune cativa zurlii zgribuliti de recea apa calda si sa dea furnizorul in judecata pentru nerespectarea clauzelor din contract, solicitand despagubirile, materiale si morale, de rigoare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.