Rebeli in PD-L

Rebeli in PD-L

0 62

PD-L pare a nu fi lipsit de unele dispute interne izbucnite intre Emil Boc, pe de o parte, si mai tinerii Sever Voinescu si Cristian Preda, pe de alta parte. Cei doi au afirmat zilele trecute fie ca partidul are probleme in gestionarea resurselor umane, fie ca un partid nu este modern atunci cand vorbeste pe o singura voce.
La care Emil Boc, seful pe hartie al PD-L, incearca sa hamaie la cei doi: “Voinescu si Preda au putina experienta, daca participa mai mult la dezbaterile PD-L se vor lamuri.
Dupa care scoate statutul PD-L si graieste, improscand ca o mitraliera:
„Potrivit statutului PD-L, anul acesta avem congresul partidului, ceea ce inseamna alegerea unei noi structuri de conducere a partidului, unele modificari in structura de organizare a partidului, de jos pana la conducerea partidului. Domnii Voinescu si Preda au mai putina experienta politica in partid, fiind si mai noi, astfel incat daca vor participa mai mult la dezbaterile interne care au avut loc, se vor lamuri”.
Asa a respins presedintele PD-L criticile aduse de cei doi, fara a-I invinui ca, puisori fiind, inca nu s-ai obisnuit cu toate matrapazlacurile si hotiile unor vechi membri, cum ar fi el, Elena Udrea, Berceanu si Videanu, ca san u mai vorbim de presedintele Basescu, idolul din Olimpul de carton.

Cei doi rebeli, sa ne amintim, au fost, in perioada campaniei electorale pentru prezidentiale, in toate aparitiile si dezbaterile politice de pe micul ecran, vajnici aparatori ai cauzei basesciene, Voinescu fiind chiar purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu. Si oricat li se spunea de catre opozantii de dialog ca va veni si vremea sa se trezeasca, cei doi mergeau inainte, chiar si in ciuda unor evidente indubitabile.

Iata insa ca, la sfaturile parintesti ale premierului si sefului official de partid, rebelul Cristian Preda raspunde: “Nu voi accepta sa fiu cenzurat”.
Europarlamentarul PD-L ii aminteste sefului partidului ca a incercat de mai multe ori sa puna in dezbatere reforma partidului, dar invitatiile sale la dialog au fost ignorate.
Si uite, se pare ca in PD-L s-a ajuns sa se poarta schimbul de replici acide. De la ora la ora. Dupa ce marti, intr-o postare publicata pe propriul blog, europarlamentarul Cristian Preda sublinia ca partidul are nevoie de o reforma interna, presedintele partidului, Emil Boc, i-a transmis acestuia si celuilalt tanar rebel, deputatul Sever Voinescu, care formulase si el o serie de observatii in acest sens, ca nu au suficienta experienta politica si ar trebui sa mai participe la dezbaterile interne.

Schimbul de replici insa a continuat cu o noua sarja a lui Preda.
„Nu stiu la ce se refera premierul. Cred ca nu il avea in vedere pe Preda Cristian. Poate pe altul. Le-am adresat invitatii la Institutul de Studii Populare domnului Boc si nu prea a venit. A venit doar cand a venit si presedintele Traian Basescu”, a declarat Preda.
Acesta a acuzat faptul ca atunci cand a criticat numirea Monicai Iacob-Ridzi la Ministerul Tineretului si Sportului, a fost taxat de liderii partidului.
„Mi s-a aratat degetul ca unui copil neascultator. Si am avut dreptate. Daca dumneavoastra vedeti in interiorul partidului un soi de celula in care se sopteste, eu nu. Eu iau pulsurile organizatiilor cu care m-am intalnit. Eu nu traiesc doar in studiourile de televiziune. Exista cenzura, or eu nu ma voi supune cenzurii. Eu nu sunt omul excluderilor si al stigmatizarilor”, a declarat Preda.

Se pare ca cei doi rebeli, Voinescu si mai ales Preda, musca rau, si ce este mai grav pentru cei muscati e faptul ca o fac din fata si la vedere, nu ascunsi pe dupa visinul lasitatii.
Oare se va rupe acest PD-L in aripi, aripioare si fulgi, cum s-a mai intamplat si cu alte partied? Nu ar fi exclus, iar faptul ar demonstra ca Zeus a inceput coborasul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.