Realizatoarea Ghidului de calatorie Bradt se plimba prin Ardeal

Realizatoarea Ghidului de calatorie Bradt se plimba prin Ardeal

0 163

Lucy Mallows este realizatoarea Ghidului de Calatorie Bradt – Transilvania a fost impresionata de Salina Praid, Cheile Turzii sau Lacul Fantanele.
Aceasta a vizitat intreaga Transilvanie si a privit cu un ochi critic de turist profesionist pentru ca mai apoi sa redacteze ghidul de calatorii Bradt, care a aparut in septembrie 2008.
„Sa incerci sa vezi totul si sa afli informatii exact despre toate muzeele, partiile de schi, cafenelele, restaurantele, hotelurile, barurile etc. este un lucru foarte obositor”, spune Lucy.
„Mi-a placut Salina Praid, a fost foarte interesant sa calatoresti in jos intr-un coridor lung de piatra intr-un autobuz «suburban» si sa intri intr-o uriasa caverna care se deschide – cu oameni jucand badminton si practicand sporturi intr-o imensa pestera”, povesteste scriitoarea engleza, citata de cotidianul Adevarul.
„Sighisoara este evident o oprire obligatorie pentru orice turist in Transilvania. Nu sunt prea multe suveniruri kitschoase, ceea ce este bine. Este de fapt un marketing discret, nu ca si la Bran, care e stricat, dupa parerea mea, de toate lucrurile gen Dracula de sub castel”, este de parere Lucy Mallows.
„In estul Transilvaniei, mi-au placut Lacul Sfanta Ana si Lacul Rosu, care are o ambianta frumoasa si totodata terifianta. Cetatea Alba Iulia este un alt loc foarte interesant. Cetatea in forma de stea este spectaculoasa”.
Dintre orasele Transilvaniei, Lucy a plecat cu amintiri placute de la Sibiu, Brasov si Cluj-Napoca. „Toate au o atmosfera vibranta, captivanta, o atmosfera tinereasca cu multi studenti si posibilitati de distractie. In plus, fiecare are si o istorie in spate si sunt pline de cultura”, spune Lucy.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.