Realizarea Rampei ecologice Beclean va incepe in octombrie

Realizarea Rampei ecologice Beclean va incepe in octombrie

0 59


Conformarea la Planul Regional si Judetean de gestionare a deseurilor devine tot mai stringenta, avand in vedere obligatiile asumate de Romania in Capitolul 22 Mediu al Tratatului de aderare (obligatii transpuse in cele doua planuri). De asemenea, noua legislatie in domeniul protectiei mediului si gestiunii deseurilor impune masuri la nivelul localitatilor ce nu pot fi duse cu succes la indeplinire fara realizarea celor 2 depozite ecologice de deseuri si sase statii de transfer prevazute in PRGD. Fara aceste obiective, desfiintarea depozitelor improvizate, avand ca termen limita 2009, este doar o Fata Morgana. In plus, nu se pot aplica amenzi pentru nedesfiintarea depozitelor daca nu exista alternative. In aceste conditii realizarea celei de-a doua rampe ecologice de la Beclean si a Statiilor de Transfer de la Prejmer, Predeal, Feldioara, Hoghiz, Victoria si Zarnesti sunt obiective de maxima urgenta.


Pentru Statiile de Transfer Prejmer si Predeal s-au primit fonduri europene, iar la Rampa de la Beclean vor incepe lucrarile in octombrie, dupa cum au anuntat reprezentantii Comprest Brasov (firma din grupul de societati din care face parte si ?FINECO, administratorul Rampei de la Sacele)


Dupa numeroase dispute si opozitia oficialitatilor din Fagaras si dupa schimbarea de trei ori a amplasamentului, intrucat locul propus initial era strabatut de o conducta magistrala de gaze, lucrurile s-au pus la punct: rampa va fi amplasata in satul Calbor si va ocupa o suprafata de 31 de hectare. S-a demarat deja studiul geothenic, in zona facandu-se foraje. Potrivit precizarilor facute de primarul localitatii Beclean, Ioan Maican, primul sector al rampei va deveni functional in 2008.


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.