RealitateaTV luata la ochi de CNA

RealitateaTV luata la ochi de CNA

0 55

Consiliul National al Audivizualului este cu ochii in patru pe timpul campaniei electorale. Si cum vigilenta in aceasta perioada este mai sporita, membrii comisiei au hotarat sa amendeze postul Realitatea TV cu 5.000 lei pentru prezentare de publicitate mascata in cadrul emisiuni „Salvati pamantul”, difuzata in data de 3 iulie.
Concret, in emisiunea „Salvati pamantul”, difuzata pe 3 iulie, s-a vorbit despre dispozitivele folosite in Constanta pentru filtrarea apei menajere. Problema care s-a pus este faptul ca in cadrul emisiunii, s-a spus ca dispozitivele folosite nu sunt eficiente si ca pe piata exista altele, mai bune, care ar putea fi utilizate. Mai grav a fostnfaptiul ca specialistul invitat sa ofere detalii despre calitatea filtrelor a purtat un tricou care facea reclama unei companii producatoare de astfel de filtre.
Astfel, conform articolul 27.4 din Legea audiovizualului care prevede ca publicitatea mascata si teleshoppingul mascat sunt interzise, s-a hotarat amendarea postului patronal de catre Sorin Ovidiu Vantu cu suma de 5.000 lei.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.