Reactie la pretentiile UDMR

Reactie la pretentiile UDMR

0 59

Teodor Atanasiu, vicepresedinte al PNL declara: “Niciodata UDMR nu va avea o majoritate in Parlamentul Romaniei pentru a trece o legeasa cum isi doreste, UDMR sau alta forma de reprezentare a minoritatii maghiare din Romania.”
Aceasta declaratie a fost facuta legat de o eventuala noua impartire administrativ-teritoriale a Romaniei, aceasta impartire, daca se va face, va fi pe termen mediu, deoarece in urmatorii cinci ani tara noastra a semnat anumite contracte cu Uniunea Europeana.
Iar o noua impartire administrativ-teritoriala se poate face doar prin lege, asa ceva neexistand pe moment.
Aceasta declaratie a fost provocata de pretentiile conducatorilor maghiarimii, a secuilor si, mai ales, a popii Tokes, ca Tinutul Secuiesc sa-si obtina independenta, pentru inceput cel putin cea economica, prin crearea unei regiuni separate de dezvoltare in acea zona.
Este bine ca cei din capul statului, in general oamenii politici, au inceput sa se trezeasca si sa puna problemei un punct hotarat. Macar daca ar tine-o asa si nu s-ar culca iarasi pe urechea bleaga, caci alegerile ar putea motiva pe unii sa incheie aliante cu maghiarimea, contra cine stie caror promisiuni, pentru a obtine sprijin electoral.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.