Reabilitarea termica a locuintelor

Reabilitarea termica a locuintelor

0 176

Schema de start 50%+30%+20%=Reabilitarea termica a locuintelor
Statul va suporta jumatate din valoarea proiectului de reabilitare termica a locuintei, prevede o Ordonanta de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern. Inca 30% din fonduri vor veni de la primarii, in timp ce asociatiile de proprietari vor suporta 20% din costuri.
„Am fost extrem de pragmatici, actul normativ a fost adoptat, asta inseamna ca administratiile locale vor putea beneficia de un sprijin consistent din partea statului, iar, pe de alta parte, asociatiile de proprietari vor beneficia de o reducere a cheltuielilor cu factura la energie termica in urma acestui amplu proces de reabilitare termica a blocurilor de locuit, 50% din costurile reabilitarii termice fiind suportate de catre guvern, 30% de catre administratiile locale, 20% de catre asociatiile de proprietari”, a declarat premierul Emil Boc, citat de Rador.
In programul de reabilitare termica intra toate locuintele construite dupa proiecte elaborate in perioda 1950-1990, in total peste 83.000 de blocuri. Suma totala necesara pentru reabilitare este de aproximativ 11 miliarde de euro.
Din capul locului trebuie spus ca valoarea alocata Programului este foarte mica si daca vom merge tot asa nici in 50 de ani nu vom avea lucrurile rezolvate. Bani nu au nici administratiile locale.
Practic suntem in fata unei noi masuri propagandistice care nu face altceva decat sa inteteasca si mai mult batalia pentru putinele contracte intre clientela politica. Cinismul programului nu este egalat decat cel al premierului Emil Boca care indemna pensionarii, facand apel la experienta lui de primar, sa faca rate pentru a acoperi parte ce li se cuvinepentru finantare din partea asociatiilor de locatari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.