Reabilitarea CET va fi decisa politic

Reabilitarea CET va fi decisa politic

0 124

Conducerea Centralei Electrice de Termoficare (CET) a prezentat ieri si consilierilor locali documentatia elaborata de Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) Bucuresti. Potrivit afirmatiilor directorului CET Brasov, ISPE a analizat situatia actuala a Brasovului din punct de vedere energetic, respectiv a sistemului centralizat de termoficare si a oferit mai multe variante, unele dintre ele indelung discutate in Brasov.


Una prevede ca fiecare zona racordata la CET, respectiv sud si nord-est, sa fie alimentata separat, din sursele de energie termica existente, reabilitate si modernizate, utilizandu-se echipamente noi si perfomante. O alta solutie vizeaza alimentarea celor doua mari zone ale orasului dintr-o sursa unica, excluzand CAF Metrom, amplasata in incinta CET. In aceasta situatie, va fi nevoie de reabilitarea sau modernizarea echipamentelor de productie.


Primarul Brasovului, George Scripcaru, i-a informat pe cei prezenti ca fiecare partid va primi un astfel de document, iar in perioada urmatoare se vor astepta propunerile specialistilor din fiecare fromatiune politica.


„S-au identificat variantele tehnice. Ar fi bine sa le spunem brasovenilor racordati la CET ce solutii exista pentru ei, avand in vedere ca majoritatea lor sunt pensionari, la limita subzistentei”, a spus primarul.


Trebuie remarcat insa ca, in cautarea solutiilor gasite de catre ISPE pentru CET, nu s-a tinut seama de o strategie, in adevaratul sens la cuvantului. Adica, municipiul nu a fost impartit pe zone enrgetice, asa cum o cere o strategie conforma cu normele UE, strategie ce se vrea aplicata si la nivel national.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.