Reabilitarea bisericilor-cetate din judet, in atentia CJ

Reabilitarea bisericilor-cetate din judet, in atentia CJ

0 122

Autoritatea legislativa judeteana intentioneaza sa puna la bataie doua milioane de euro pentru rebilitarea unor biserici din incinta unor cetati medievale. Initial acesti bani fusesera planuiti pentru lucrarile de restaurare la Cetatea Fagarasului, insa, pentru ca este foarte probabil ca Guvernul sa aloce alte fonduri mai consistente pentru acest obiectiv, cele doua milioane se vor indrepta in alte directii.


Consilierul judetean Adrian Maxim a declarat ca, in urma unor deplasari in teritoriu impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, s-a constatat ca exista cateva biserici, cum ar fi cele din Feldioara sau Cristian, care au nevoie de reparatii urgente.


Consilierul a mai precizat ca va fi stabilita o firma care sa evalueze valoarea lucrarilor de renovare la unele biserici-cetate din judet care ar putea fi repuse in circuitul turistic, urmand ca acestea sa intre in reparatii. Este posibil sa se recurga la parteneriat cu administratiile locale sau cu proprietarii.


?


Anul trecut, Consiliul Judetean a accesat un credit de 6 milioane de euro pentru reabilitarea si conservarea cetatilor din Rasnov, Rupea si Fagaras, cate 2 milioane pentru fiecare.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.