Reabilitare termică pe bani elveţieni în Cartierul Tractorul

Reabilitare termică pe bani elveţieni în Cartierul Tractorul

0 157

Implementarea proiectului va aduce o reducere cu 50% a energiei consumate pentru asigurarea încălzirii și a alimentării cu apă caldă în zona Tractorul

Rețelele de transport și distribuție energie termică din Cartierul Tractorul vor fi reabilitate cu fonduri elvețiene. 7.6 km de rețele vor fi înlocuite până la sfârșitul lunii august din 2019. În urmă cu 10 zile au fost semnat și contractul cu firma care va efectua lucrările. Implementarea proiectului va aduce o reducere cu 50% a energiei consumate pentru asigurarea încălzirii și a alimentării cu apă caldă în zona Tractorul. Se vor reduce şi emisiile de CO2 concomitent cu reducerea cu 20% în primii 3 ani a costurilor de exploatare, întreținere și reparații pentru rețelele de transport din Tractorul.
Municipiul Brașov este beneficiarul asistenței financiare nerambursabile acordate de Elveția, în cadrul Programului de Cooperare Elvețian-Român, în vederea lucrărilor de reabilitare și eficientizare a funcționării rețelei de transport și distribuție a energiei termice în zona rezidențială Tractorul.
Municipalitatea mizează pe mărirea numărului de abonați din cartierul Tractorul, 2.200 în prezent, și reprezintă 30% din abonații serviciului local de termoficare.
Angel Georghiu, subsecretar de stat MDRAP, consideră că acesta este un proiect foarte important pentru municipiul Brașov, care se alătură astfel Clujului, Sucevei și Aradului, oraşe care au aceste programe în derulare prin intermediul grantului elvețiano-român.Pentru a respecta termenul de finalizare a lucrărilor se va lucra și în sezonul rece pe un tronson nou de rețea. Conductele supradimensionate și cu pierderi mari din zonă vor fi înlocuite cu unele din oțel, preizolate, care vor reduce costurile de mentenanță și de operare.
Valoarea contractului cu firma care execută lucrările este de aproximativ 14.5 milioane de lei. Potrivit conducerii serviciului public de termoficare, în viitor se va face contorizarea individuală în blocuri, pentru ca brașovenii să se poată racorda din nou lsa sistemul centralizat și să nu mai fie probleme cu rău-platnicii. În plus, din acest an, contractele nu se mai fac la nivel de asociație, ci de consumator individual..

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.