Razboiul Popa – Cancescu, in varianta medievala

Razboiul Popa – Cancescu, in varianta medievala

0 74


Europarlamentarul PD-L Nicolae Vlad Popa sustine ca steagul medieval al Brasovului, arborat pe cele doua turnuri de pe Drumul spre Poiana Brasov cu vedere spre Brasov sunt montate ilegal.


Popa sustine ca, potrivit Legii 75/1994, pentru arborarea altui steag decat cel national este necesara o Hotarare de guvern, iar langa steagul in cauza trebuie arborat si drapelul national.


Arborarea steagului medieval s-a facut ca urmare a unei Hotarari adoptate de Consiliul Judetean acum doi ani, dar aceasta hotarare este ilegala, sustine Nicolae Vlad Popa. In opinia sa, Prefectura ar trebui sa atace aceasta hotarare. La momentul luarii deciziei, s-a sustinut faptul ca steagul cu pricina nu prezinta semne heraldice, dar mai spune Popa, stema judetului figurata pe steaga este semn heraldic, motiv pentru care, cere nu doar anularea hotararii si indepartarea steagurilor dar si amendarea Presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.


Acesta din urma il contrazice pe eurodeputat: steagurile au fost arborate cat se poate de legal! In plus, de la Presedintele CJ intelegem ca steagul are o valoare istorica, fiind practic un fel de exponat de muzeu. “Acel steag este din 1601 si este arborat in mod cat se poate de legal. La acest moment nu mai exista decat un asemenea steag original. Si se afla la Muzeul National din Dresda, fiind luat in 1603 din Feldioara”, a declarat Cancescu.


Popa nu se lasa totusi, el a declarat ca va face o plangere la Ministerul Internelor si Reformei Administratiei pentru a se lua masurile legale impotriva Presedintelui Consiliului Judetean.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.