Razboiul Ponta-Geoana, Episodul vizitei la Vantu!

Razboiul Ponta-Geoana,
Episodul vizitei la Vantu!

0 69

Victor Ponta a raspuns luni seara, la Realitatea TV, la declaratiile facute de Mircea Geoana pe blogul sau prin care explica vizita facuta la Vantu in seara/noaptea precedenta intanirii cu Traian Basescu in campania pentru prezidentiale.
Mircea Geoana a declarat luni pe blogul sau ca a fost la Sorin Ovidiu Vantu acasa in seara de dinaintea confruntarii cu Traian Basescu fiindca i s-a promis ca i se vor arata intrebarile de la confruntarea cu Basescu, „avand informatii ca echipa de campanie a lui Traian Basescu ar detine deja intrebarile”. Geoana a mai declarat ca a aflat ca exista poze cu el din seara respectiva inainte de a intra in direct, dar ca a ales sa puna adevarul chiar daca Victor Ponta, coordonatorul campaniei sale, l-a sfatuit sa minte in legatura cu evenimentul respectiv.
Reactia lui Ponta era obligatorie. Actualul lider al social democratilor a tinut sa-i raspunda lui Geoana si chiar mai mullt a informat ca, atunci, Geoana a spus ca sunt in fata unor zvonuri nefondate si ca acea vizita nu a avut loc.
„Nu l-am invatat pe candidatul Geoana sa minta, asa cum nu l-am invatat sa mearga la dl. Vantu. Adevarul probabil ca-l stiu dl. Vantu si dl. Geoana. Eu n-am mari sperante ca-l vom afla de la unul dintre ei. La pranz in acea zi, cand au aparut pozele la Hotnews, daca nu ma insel, dl. Geoana ne-a spus ca nu a fost acolo”, a declarat Ponta.

Geoana: Am fost la Vantu ca sa aflu intrebarile pentru dezbatere. Stiam ca le are si Basescu
„La un an de la alegerile prezidentiale am simtit nevoia sa ofer cateva raspunsuri la o serie de intrebari pe care, la un moment dat, ni le-am pus cu totii. Mai ales, am simtit nevoia sa le transmit cateva cuvinte din suflet celor care m-au votat pe 6 decembrie 2009. In minutele ce urmeaza nu veti vedea doar explicatii si raspunsuri la intrebarile ce tin de prezidentialele de anul trecut, ci veti putea asculta perspectiva mea asupra a ceea ce ne asteapta, asupra provocarilor cu care se confrunta PSD si va voi dezvalui care sunt proiectele mele pentru viitor”, isi incepe confesiunea pe blog fostul presedinte al PSD.
Mircea Geoana a postat luni seara pe blogul sau doua inregistrari video in care incearca sa explice ce s-a intamplat in preajma alegerilor pentru prezidentiale:
“O intrebare care trebuie clarificata este: ce am cautat la domnul Vantu cu o seara inainte de dezbaterea finala de la postul Realitatea TV? Aveam informatii ca echipa lui Traian Basescu era in posesia intrebarilor pe care moderatorul trustului Realitatea TV urma sa le adreseze celor doi candidati in dezbaterea de a doua zi. Si am dorit sa aflu de la sursa, de la patronul acestui trust, care sunt aceste intrebari si daca se poate asigura un teren de joc egal intre cei doi candidati”.
Liderul social democrat mai spune ca e foarte posibil ca Traian Basescu sa se fi aflat in „spatele acestei strategii”, ca a intrerupt legatura cu Sorin Ovidiu Vantu dupa alegeri si ca nu a „avut nici un fel de alt contact nici cu privire la afaceri, nici cu privire la domnul Popa, nici cu privire la orice alt subiect de natura economica cu domnul Vantu”.

Robert Turcescu a declarat in cadrul propriei emisiuni, 100% (B1 Tv) ca intrebarile respective nu au fost cunoscute de nimeni in afara de el si de un coleg.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.