Razboiul pentru Roman S.A. (3): Sentinta nu il deranjeaza pe Neculaie

Razboiul pentru Roman S.A. (3): Sentinta nu il deranjeaza pe Neculaie

0 78Sentinta Curtii de Apel Alba-Iulia, prin care Asociatia Pro Brasov si-ar putea recapata actiunile la Roman S.A., nu-l deranjeaza pe Ioan Neculaie. „Este treaba juristilor”. Acesta este punctul de vedere al omului de afaceri brasovean in legatura cu respectivul proces, punct de vedere exprimat in cadrul unei emisiuni televizate.


Potrivit propriei exprimari a patronului Roman S.A. este astazi intr-o pozitie in care “cainii latra, ursul trece”.


Atitudinea lui Neculaie se bazeaza pe faptul ca si daca s-ar da aceeasi sentinta la Curtea Suprema de Casatie si Justitie, oamenii de afaceri reuniti in Asociatia Pro Roman nu pot prelua uzina din lipsa de bani. In primul rand, conform unui contract incheiat de Neculaie cu Consiliul Concurentei, pana in 2009 trebuie sa investeasca 2.400 de miliarde lei, din care a acoperit deja prin investitii peste 1000 de miliarde.


“N-au avut bani sa achite actiunile, cum pot ei sa scoata atatia bani din buzunar?” , se intreaba Neculaie.


Mai mult, el considera ca toti banii investiti deja trebuie sa-I fie returnati.


Care bani? Din zugraveli? Asta dupa cum declara partea adversa.


Controversatul om de afaceri priveste cu seninatate procesul, in spatele caruia este convins ca sta liderul PSD Brasov Nita Constantin.


Este increzator in „puterea Justitiei” afirmanad ca „Nita nu mai poate aresta la ordin ca pana in 2005”. Soarta acestui proces va fi aceeasi cu cea a procesului cu Dacia Pitesti, care dorea sa ia niste prese, vitale pentru productia de la Roman si sa le mute la Pitesti. In instanta, Neculaie a avut castig de cauza, obtinand o sentinta definitiva si irevocabila.


Ioan Neculaie banuieste ca si „in spatele procesului cu Dacia sta tot Nita Constantin, …un grup de mafioti nenorociti”.


Patronul de la Roman este de parere ca va iesi cu bine din proces si ca investitiile facute, comenzile interne si contractele externe, sumele mari virate la buget, sunt argumente in favoarea sa, menite sa arate ca actioneaza cu buna credinta si doreste intr-adevar sa propulseze productia de camioane.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.