Razboiul Luminii Sfinte

Razboiul Luminii Sfinte

0 130

Nici nu inviase bine Iisus Hristos ca a si inceput o controversa in legatura cu Lumina Sfanta adusa in Romania pe calea aerului de la Ierusalim. In prima faza a razboiului, laicul Flutur a zburat mai repede decat cuviosii oameni ai Bisericii, pe care se pare ca ingerasii nu i-au prea ajutat de data asta. Dupa care s-a pornit razboiul cuvintelor intre Biserica si lumea politica. Asta dupa ce, pentru prima oara, credinciosii romani au primit lumina sfanta de Inviere direct de la Ierusalim, de parca cea folosita pana acuma nu ar mai fi corespuns calitativ. Patriarhia spune ca flacara adusa de pedelistul Gheorghe Flutur nu a fost sfintita de ÎPS Daniel si, prin urmare, lumina buna ar fi cea adusa de Biserica. La randul sau, Gheorghe Flutur sustine ca el a adus primul lumina sfanta in Romania.
Disputa intre Patriarhia Romana si pedelistul Gheorghe Flutur a izbucnit inca de la inceputul anului si a constat intr-o cursa contra-cronometru pentru aducerea luminii sfinte in Romania.
Flutur a anuntat, inca de pe 7 februarie, ca parlamentarii PD-L din Suceava vor aduce pe cont propriu lumina sfanta de la Ierusalim. Si asa au si facut, cei sapte deputati si senatori democrat-liberali au pus mana de la mana si au strans 20.000 de euro, suma necesara pentru inchirierea unui avion. Iar in seara de 18 aprilie aeronava a aterizat pe aeroportul din Suceava avand la bord lumina de la Mormantul Sfant, fara ca cei trimisi in expeditie sa se gandeasca la o eventuala ciocnire cu vreun stol de ingeri. Dupa cum se vede, de data asta au scapat, dar am aflat ca, in urma unei raze galbene, au ajuns sa fie insemnati in Cartea Neagra, spre eliminare si alte consecinte
Numai ca o acþiune similara si cat se poate de oficiala prin obligatiile de serviciu a intreprins si Patriarhia Romana. Oficialii Bisericii au anuntat si ei, cu trei zile inainte de Paste, ca au de gand sa aduca in tara lumina de la Ierusalim.
Avionul lui Flutur a ajuns primul in tara, avand probabil motoare mai puternic alese pe banii dati, asa ca pedelistul a spus ca el a adus primul in tara flacara sfanta. Patriarhia a replicat insa, spunand ca lumina lui Flutur nu a fost sfintita de Patriarhul Daniel, fiid ca o marfa contrafacuta in China si ca, din aceasta cauza, adevarata lumina este cea adusa de Biserica.
Si uite cum politica bate si credinta strabuna! Nu ca as fi mare bisericos, dar trebuie sa dau dreptate Patriarhiei. Ce trebuia sa se bage Flutur si cu democrat-liberalii sai pana si aici, ca sa arate ce smecheri sunt ei si ca fac minuni pentru popor? Paganii acestia ar fi putut la fel de bine sa doneze oficial Bisericii banii stransi si treaba ar fi fost oabla. Dar pedelistii, in nota sefului lor din umbra, au vrut sa se arate mai cu „cojones” intru dobandire de capital electoral din partea habotnicilor, ceea ce arunca o umbra cat se poate de neagra asupra sandramalei lor. Ma intreb in schimb ce vor face cei care au luat lumina de la coada unui Flutur, lumina respinsa de Biserica. Oare acestia au inceput sa impacheteze pentru drumul spre iad?
Oricum, la o adica, preafericitul Daniel il haleste cu aripioare cu tot pe acest preanefericit Flutur.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.