Razboiul dintre Palate e o cacealma

Razboiul dintre Palate e o cacealma

0 223

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, ca razboiul dintre Palatele Cotroceni si Victoria este, de fapt, o „cacealma”, el apreciind ca relatia dintre presedintele Basescu, premierul Boc si PDL este una „ombilicala”.
„In mod clar este o cacealma acest asa-zis razboi intre cele doua Palate. Haideti sa fim seriosi. Acolo e o relatie ombilicala, e un joc de imagine. Domnul Basescu a incercat in prima etapa sa isi asume el masurile nepopulare. Acum a vazut ca lucrurile merg prost si pentru el si pentru PDL si incearca sa se distanteze producand o asa zisa falie intre el si PDL si premierul Boc. Nu este adevarat, este o criza de solutii si, din pacate, solutiile pe care le gasesc, pentru a-si proteja clientela politica, este sa puna in continuare biruri si taxe pe cei care sunt cei mai nevoiasi”, a precizat Geoana.
El a aratat, comentand declaratiile presedintelui Traian Basescu privind impozitarea pensiilor, ca demersul legat de cele mici si medii este unul „lipsit de omenie” si „criminal”.
„Nu am niciun fel de dificultate cu impozitarea pensiilor mari si foarte mari. Dar cand e vorba de pensii mici si medii, este un gest lipsit de omenie si criminal, pentru ca oamenii acestia de-abia mai supravietuiesc”, a spus Geoana.
In ceea ce priveste declaratia sefului statului privind revenirea TVA la 19%, Geoana si-a manifestat neincrederea ca, intr-un astfel de caz, preturile vor reveni si ele la nivelul anterior.
„TVA-ul marit produce efecte si chiar daca se va ajunge la o forma graduala de diminuare a TVA, preturile in galantar, in piata, in produse va ramane ridicat, pentru ca este o psihologie a pietei si, pana la urma, si cei care vand marfa incearca sa isi maximizeze profitul”, a spus Geoana.
El a aratat ca deciziile incoerente ale actualei puteri arata „blocajul de natura politca si intelectuala” care a intervenit la nivelul acesteia. „Este obligatia Opozitiei sa se uneasca, sa construiasca o noua majoritate in jurul PSD-PC si PNL. Este o obligatie a Opozitiei ca acest Guvern sa plece cat mai repede. Obligatia de a veni cu o alternativa serioasa apartine Opozitiei si, indiferent de opiniile si accentele din discursurile liderilor Opozitiei, cred ca interesul general al tarii este sa avem o alta guvernare cat mai repede cu putinta”, a spus Geoana.
El a facut aceste declaratii dupa ce a vizitat Piata Sudului, intr-o actiune de sprijin pentru cetatenii din zona electorala pe care o reprezinta.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR, ca exista o dificultate in relatia sa cu Guvernul plecand de la faptul ca nu poate accepta ideea ca se spune ca trebuie reduse cheltuielile cu salariile si cu personalul si, de fapt, aceste cheltuieli cresc

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.