Razboi intre ministrii de la Justitie

Razboi intre ministrii de la Justitie

0 208

?


Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, dupa atacurile lansate de DNA asupra sa, a lansat si el o serie de acuzatii asupra modului in care a fost organizata o licitatie la Ministerul pe care l-a preluat de la Monica Macovei in anul 2005.


Tudor Chiuariu sustine ca Strategia anticoruptie elaborata in 2005 s-a bazat pe un raport de audit intocmit in urma unei licitatii fraudate, in favoarea apropiatilor ministrului de atunci, Monica Macovei.


Cum era de asteptat fostul ministru neaga acuzatiile pe care le considera un act de disperare al lui Tudor Chiuariu, urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie.


Tudor Chiuariu spune ca in ianuarie 2005 a fost anuntata, printr-un comunicat al ministerului, declansarea procedurii de organizare a licitatiei pentru redactarea raportului care sa evalueze lupta anticoruptie din perioada 2001-2004. Caietul de sarcini a fost luat de mai multe organizatii, printre care si Freedom House, care a si castigat. Chiuariu sustine ca neregulile incep cu momentul depunerii ofertei de catre Freedom House – cu cateva ore inaintea lansarii invitatiei oficiale. In plus, documentatia nu era completa avand multe lipsuri fata de caietul de sarcini.


Acestea sunt faptele care, daca se produc si la acest nivel astfel de lucruri, nu ne mai mira de ce sa poate intampla intr-o primarie s-au intr-un judet in care presedintele in functiune se crede prim secretar. ?


Oare cand se vor termina toate aceste fraude?


De ce platim atat de scump atatea institutii care ar trebui sa-si faca treba si nu si-o fac?


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.