Ravagii in mai toata tara

Ravagii in mai toata tara

0 78

In urma furtunii care a bantuit marti seara, in multe zone ale tarii pagubele pricinuite de precipitatii si vantul puternic sunt insemnate. Din pacate, exista zeci de hectare de culturi de pe care totul a fost distrus complet, cum ar fi porumbul sau paioasele, ca sa nu mai vorbim de celelalte pe care si le mai pune omul pe langa casa.
Au fost blocate mai multe artere principale ale Capitalei din cauza furtunii, care s-a abatut marti seara asupra Bucurestiului. Mai multe masini au fost avariate de crengile daramate de vijelie. Furtuna, care a inceput in jurul orei 20,30 si a durat aproximativ 15 minute, a culcat la pamant copacii si a doborat panouri publicitare. Crengile au cazut peste cablurile de inalta tensiune, afectand circulaþia vehiculelor RATB pe mai multe linii. Cele mai mari probleme s-au inregistrat in zonele Militari, Aviatorilor, Piata Domenii, Kiseleff, Bd. Pache Protopopescu, Dorobanti, Sos. Petricani si Barbu Vacarescu.
Si in multe zone din tara a fost prapad, mai multe localitati din judetele Braila si Buzauau ramas fara curent electric.
In judetul Gorj a plouat cu grindina, la fel ca si in sudul judetului Buzau si in nordul judetului Braila, unde grindina cazuta a atins si marimea unui ou de gaina, distrugand complet culturile agricole, oamenii nemaistiind acuma ce vor manca la iarna.
In judetul Neamt au fost afectate opt localitati, iar echipajele ISU sunt in mare alerta.
Peste tot se consemneaza distrugerea vegetatiei, arborii au fost culcati la pamant, provocand distrugeri de masini sau case, acoperisurile multor case fiind smulse de vant, geamurile fiind facute tandari.
Si circulatia trenurilor a fost afectata, pe unele tronsoane impunandu-se mari restrictii de viteza sau chiar intreruperea traficului, cum ar fi circulaþia trenurilor intre municipiile Piatra Neamt si Bistrita-Nasaud, care este blocata din cauza aluviunilor de pe calea ferata.
Nici traficul aerian nu a fost scutit de neplaceri, trei avioane asteaptand permisiunea de aterizare pe Aeroportul Otopeni, dupa care au fost redirectionate spre aeroportul Kogalniceanu – Constanta.
Nici natura din judetul nostru nu a scapat nescuturata, apa inundand cunoscutele puncte critice din Brasov, iar vantul scuturand temeinic arborii si spargand destule geamuri, insa pagubele sunt minore fata de zonele amintite mai sus.
Iata inca un semn ca natura s-a saturat sa o tot maltratam si ne urecheaza din ce in ce mai zdravan.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.