Raurile din judetul Brasov sunt pline de gunoaie

Raurile din judetul Brasov sunt pline de gunoaie

0 59

Apele care strabat judetul Brasov au fost in 2009 adevarate gropi de gunoi pentru brasoveni. In anul ce tocmai se incheie, au fost stranse, in campaniile de curatire a albiilor cursurilor de apa din judetul nostru, 350 de tone de mizerii, in principal peturi, pungi si hartii. Si partea proasta este ca aceste activitati si-au facut doar jumateta din datorie, gunoaiele facand si acum parte din peisajul dezolant al judetului nostru.
Nicolae Ionascu, directorul Serviciului de Gospodarire a Apelor Brasov a declarat in presa brasoveana: „Cantitatea de deseuri lasate de oameni pe langã ape creste de la an la an. Singura parte buna este ca se restrang totusi ariile”. Conform spuselor acestuia, au fost date doar 10 amenzi pentru persoane fizice care au fost prinse de mai multe ori ca arunca gunoaie, desi numarul celor care au astfel de indeletniciri este mult mai mare. Imbucurator este faptul amenzile acordate sunt prinse intre 10.000 si 70.000 de lei, destul de piperate care cu singuranta ii va face pe cei prinsi sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai arunca aiurea gunoaiele.
Si cum cel mai bun remediuu este prevenirea, angajati ai SEGA Brasov au inceput sa faca educatie ecologica cu elevii scolilor generale din judetul Brasov, elevii claselor I – IV fiind informati si instruit de mici ca este bine ca gunoaiele sa fie aruncate doar in locuri special amenajate, nicidecum in apropierea cursurilor de apa si, daca pot, sa-si sfatuiasca si parintii sa faca la fel.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.