Ratacit in Piatra Craiului

Ratacit in Piatra Craiului

0 183

Un tanar de 22 de ani, originar din Bihor si student in Brasov, a avut chef sa cucereasca inaltimile Pietrei Craiului, de unul singur in acest anotimp neprielnic unor asemenea aventuri. El a plecat sambata de la Plaiul Foii spre culmi si pe un drum interzis iarna. Cazand seara, Ilie Giurgiu s-a ratacit din cauza intunericului, apeland, in cele din urma, in jurul orelor 20,00, la salvamontistii din Zarnesti.
Pornind in cautarea lui, salvamontistii l-au gasit ieri, in jurul orelor 6,00 dimineata si i-au inlesnit coborarea spre locuri sigure.
„Am plecat tarziu de la refugiul Diana, nu m-am incadrat in timp si m-a prins noaptea pe drum, am pierdut traseul si nu am mai putut sa ma intorc.Traseul pe care am fost nu este practicabil iarna. Stiam acest lucru. Am mai fost pe acolo in timpul verii si am zis ca merge si iarna, dar iarna este un pic diferit. Nu mi-a fost teama cat timp am stat acolo. M-am miscat tot timpul sa nu inghet. Aveam tot ce imi trebuie la mine. Eu din clasa a opta tot merg pe munte. Cunosc zona destul de bine”, a declarat Ilie Giurgiu.
O fi fost el acest Iliuta al nostru echipat cum trebuie si umblat prin munti, dar la anii lui nu a reusit inca sa cunoasca prea bine muntele sau nu a fost initiat in toate tainele lui, astfel el aventurandu-se de unul singur in zone cunoscute ca greu accesibile si vara, iarna ele fiind categoric interzise accesului turistilor. Din fericire si cu ajutorul salvamontistilor, el a scapat de data asta cu viata si, probabil, si cu ceva spaima in suflet, chiar daca declara ca s-a tinut tantos si fara frica, intr-un asemenea caz Iliuta bihoreanul dovedind chiar inconstienta.
In orice caz, iata inca un avertisment adresat de natura vitejilor fara rost, mai ales ca in zona s-au declansat, in ultimele zile mai multe avalanse, asa ca bihoreanul poate vorbi si de un dram de noroc in aceasta aventura a sa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.