RAT-ul brasovean isi modifica rutele de la 15 septembrie

RAT-ul brasovean isi modifica rutele de la 15 septembrie

0 119

Odata cu inceperea noului an scolar, se inmulteste si numarul de persoane care vor folosi mijloacele de transport in comun. In acest sens, RAT-ul brasovean s-a gandit sa vina in ajutorul clientilor sai si sa aduca anumite modificari in folosul acestora.
Astfel, din data de 15 septembrie, in municipiul Brasov vor aparea doua noi linii RAT, care vor face legatura intre cartierele Valea Cetatii – Bartolomeu (Stadionul Tineretului) si Valea Cetatii – Triaj. Traseul liniei 23 barat va fi prelungit si va face de acum legatura intre zona Stadionului Municipal si cartierul Triaj, iar linia 17 barat va fi desfiintata din cauza ca nu este utilizata decat de un numar foarte mic de calatori.
Troleibuzul 3: Valea Cetatii – Stadionul Tineretului
Linia de troleibuz nr. 3 va avea ca traseu (dus) Valea Cetatii – Carpatilor – Calea Bucuresti – Toamnei – Grivitei – Stadionului – Stadionul Tineretului. La intoarcere statiile vor fi Stadionul Tineretului – Stadionului – Grivitei – 13 Decembrie – Castanilor – 15 Noiembrie – Calea Bucuresti – Carpatilor si Valea Cetatii. Frecventa circulatiei autobuzelor pe aceste linii va fi din ora in ora.
Linia 10: Valea Cetatii – Triaj
Linia 10 va circula pe traseul Valea Cetatii – Carpatilor – Calea Bucuresti – Toamnei – Harmanului – Triaj, iar pentru intors statiile vor fi: Harmanului – Kogalniceanu – prelungire Grivitei – 13 Decembrie – Castanilor – 15 Noiembrie – Calea Bucuresti – Carpatilor – Valea Cetatii. La fel ca si linia 3, pe linia 10 masinile vor circula din ora in ora.
„Este vorba de o perioada experimentala. In functie de solicitari vom creste frecventa autobuzelor. Totul depinde de calatori. Iar daca se va dovedi faptul ca brasovenii au nevoie si calatoresc pe aceste linii este posibil chiar sa mai achizitionam cateva autobuze”, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Buna Ziua Brasov.
Autobuzul 23 barat va circula pana in Triaj. Astfel, autobuzele vor avea statii la dus in Triaj – Harmanului – B-dul Garii – B-dul Victoriei – prelungire Grivitei – Grivitei – Stadionului – Calea Fagarasului – stadionul Municipal, iar la intors: Stadionul Municipal – Calea Fagarasului – Stadionului – Grivitei – 13 Decembrie – B-dul Garii – Harmanului – Triaj. Frecventa circulatiei pe aceasta linie va fi la 20 de minute la orele de varf si la 30 de minute intre orele de varf.
Traseul 17 barat se desfiinteaza. „Din cauza ca foarte putin brasoveni folosesc linia 17 barat, s-a luat decizia de catre conducerea RAT de a fi desfiintata. Totusi, in perioada urmatoare vor fi monitorizate fluxurile de calatori din zona si in functie de rezultatele obtinute va fi analizata oportunitatea infiintarii unei linii cu un traseu modificat. In schimb, linia 29 va fi scurtata pana in cartierul Bartolomeu Nord, iar linia 41 isi va modifica traseul de baza la venirea din Stupini spre Livada Postei, urmand ca din strada Gh. Doja sa circule direct pe strada Lunga fara a mai intra pe strada Cozmesti. Liniile 5 si 17 vor opri in statia Hidromecanica A, in loc de statia B, situata langa BCR”, a mai spus primarul George Scripcaru, citat de aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.