Raspunsul lui Ponta: Guvernul sustine in totalitate obiectivele Romaniei

Raspunsul lui Ponta: Guvernul sustine in totalitate obiectivele Romaniei

0 96
Premierul Victor Ponta a declarat marti, dupa discursul sustinut de presedintele Traian Basescu in Parlament, ca sustine in totalitate obiectivele Romaniei prezentate de seful statului si ca va face tot ceea ce tine de Guvern pentru a indeplini aceste obiective fundamentale, dar ca sunt si lucruri care nu tin de Executiv, nici de Romania, ci de "un anumit climat politic in tari din Uniunea Europeana si acolo trebuie sa muncim".
Vorbim de apartenenta noastra la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea in zona euro si spatiul Schengen – acestea sunt obiective fundamentale pe care Guvernul, repet, le sustine si le are de altfel in programul de guvernare.
E important sa auziti ce spune presedintele tarii, ce spune primul-ministru, evident ca asta nu inseamna ca n-o sa cititi in continuare tot felul de consilieri prezidentiali sau analisti care, fie din prostie, fie din ticalosie, vorbesc mereu cum ne ducem noi nu stiu unde, in Rusia, in Kazahstan. Insa obiectivele fundamentale ale Romaniei sunt foarte clare, sunt insusite de presedinte, de prim-ministru, de Guvern. Intrebat totodata daca este de acord cu directiile de actiune prezentate de presedintele Basescu in plenul Parlamentului, premierul a spus ca le va analiza.
"O sa ma uit exact pe ele, nu ma pot pronunta pe loc, si tot ceea ce tine de Guvern ca sa ne atingem aceste obiective fundamentale vom face. Sunt lucruri care nu tin de Romania in primul rand si nu de Guvern, care tin de un anumit climat politic in tari din Uniunea Europeana si acolo trebuie sa muncim", a raspuns el.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.