Raspuns tipic basescian

Raspuns tipic basescian

0 173

Ca intotdeauna cand i se incurca itele, Traian Basescu – asa cum spunea un amic si se pare ca este cat se poate de adevarat – este ca pisicile: intotdeauna cade in picioare. Chiar daca friptura furata din vecini are sos penal. Iar sobolanii umbland prin beci basescian – este vorba de un ipotetic castel al familiei – au blana vargata. Asa este si cu vestitul caz al lui Mirciulica, fratele presedintelui, in care Traian a pus deja doua labe pe un pamant nesigur, avand insa sansa sa cada cu celelalte doua in foc incins.
Dar iata ce a raspuns, in dodii, presedintele Traian Basescu, vizavi de aceasta afacere.
„Nu raspund in strada. Am promis ca voi face o declaraþie publics cand voi avea o explicatie”, a spus Basescu, intrebat fiind de reporteri asupra parerii sale in acest caz. Apoi s-a apropiat putintel de romani.
„Eu fac declaratii romanilor. Deci, sa ne inþelegem. Am promis ca voi face o declaratie publica. Am obligatia sa am o explicatie fata de romani, dar la momentul potrivit”, a adaugat seful statului, dupa ce a fost intrebat daca evita sa faca declaratii in teritoriu pe acest subiect si prefera sa le faca la Bucuresti. Caci, ca de obicei si tot mai des in ultima vreme, Traian Basescu nu prea sta pe acasa, ci umbla intr-un hai-hui electoral, bineinteles pe banii statului, adica ai nostri.

Administratia Prezidentiala a transmis, joi, 27 august, precizari pe tema „speculatiilor privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste”, potrivit carora unii politicieni si persoane asociate acestora „desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului”. Si asta cu toate ca atacurile se indreapta clar spre familia Basescu si eventuala discreditare a lui Traian. Dar, amestecand borcanele, aceasta administretie, si prin ea Presedintele, spera ca borcanul cu intoxicare sa ajunga in dreptul romanasilor, astfel lucrurile ramanand incurcate.

„Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca institutiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care tin de siguranta nationala. Presedintele Romaniei a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile”, se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale remis joi.
Pai daca Baselul a fost informat – si, la sigur, este informat intr-un si de institutiile abilitate, si de fratele Mircea – atunci ce ii mai trebuie sa stie pentru a-si forma o parere si, implicit, un raspuns? Este clasica metoda cu tergiversarea, pana se mai poate arunca pe piata vreo schema care sa o faca data uitarii pe cea care arde tot mai mocnit prin tragere de timp.

In final, Presedintia anunta ca Traian Basescu va explica „la momentul oportun” ce se afla in spatele „manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului”. Iar acest moment oportun este cel care ii convine matelotului, nu cel logic, cel care ar trebui sa fie stabilit de Lege.

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, a negat, luni, 24 august, printr-un comunicat, acuzatiile legate de implicarea sa in comertul cu explozibili, precizand, insa, ca activitatea de depozitare a containerelor cu marfa aflate in tranzit prin portul Constanta se face sub supravegherea vamii, singura care raspunde de continutul lor.
Dar Mircea Basescu nici nu a afirmat sau negat ca, pentru lucrarile de descarcare – incarcare sau depozitare vremelnica a unor asemenea materiale ca cele in acest caz, firma sa ar fi avut autorizatia necesara.
Pai ce era sa spuna? Ba fratilor, sunt vinovat, hai si legati-ma!
Si uite cum Traian Basescu din nou cade pe cele patru labe, ca pisica: una este cea a Flotei, alta este accederea la PE a EBE-i, alta este cea a cumpararii, de catre Ioana Basescu a apartamentului din cartierul „Popoviciu” si, tot acolo, inchirierea unui birou luxos, toate contra a circa un milion euro, iar a patra laba este cu incheieturile tuturor afacerilor, iesite pana acuma la iveala, a fratiorului Mircea in zona Litoralului.S-ar putea, insa, ca Traian Basescu sa cada, cu cele patru labe, si pe plita incinsa, si sa vedeti atunci dansuri indracite!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.