Rasnovul va avea un muzeu al filmului istoric romanesc

Rasnovul va avea un muzeu al filmului istoric romanesc

0 92
Cetatea in care s-au filmat peste 30 de filme istorice romanesti va adaposti cele trei sali ale muzeului care va fi inaugurat in vara. Urmasi ai unor mari actori din aceste filme au decis deja sa doneze obiecte care vor fi expuse in singura locatie de acest gen din Europa de Est. Tot la Cetatea Taraneasca din Rasnov are loc in fiecare an si un festival al filmului istoric.
Ideea unui muzeu al filmului istoric romanesc a aparut anul trecut, in timpul festivalului dedicat acestor filme, spune istoricul Nicolae Pepene. In Cetatea Rasnov vor fi amenajate trei sali in care va functiona muzeul. In prima va fi prezentat filmul istoric romanesc in ordine cronologica, in cea de a doua vor exista exponate legate de acest film si a treia va fi o sala de prezentare si discutii, in care vor avea loc si proiectii de filme.
Oana Pellea, fiica fostului mare actor Amza Pellea, a decis sa doneze muzeului colectia de fotografii si recuzita celui care a jucat rolul lui Mihai Viteazu. Afise si alte obiecte legate de filme vor putea fi admirate in acest muzeu care se spera ca va contribui la cresterea numarului de vizitatori ai cetatii Rasnov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.