Rasnovul si-a ingropat eroul

Rasnovul si-a ingropat eroul

0 185

Drumul spre cimitir a fost ieri cea mai aglomerata strada din Rasnov. Inmormantarea lui Cladiu Chira, vanatorul de munte cazut la datorie in Afganistan, a scos pe strazile Rasnovului un puhoi de localnici. Multimea s-a talazuit in pas de melc prin localitate in urma cortegiului militar care si-a condus la groapa fostul camarad. Peste 150 de vanatori de munte de la Brigada 2 „Sarmizegetusa” l-au insotit pe ultimul drum pe sublocotenentul post-mortem Chira. Un sobor de 19 preoti, in frunte cu mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, s-a rugat lui Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe eroul din Rasnov.
Peste 700 de persoane s-au incolonat in alaiul funerar escortat de masini de politie si deschis de un sobor de 19 preoti, in sunetele lugubre intonate de fanfara. In multime, un vanator de munte a purtat, de-a lungul procesiunii, o pernita de catifea pe care era asezata distinctia conferita lui Chira de catre Administratia Prezidentiala – Ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler, cu insemne militare.
Nu doar pe strazi a fost agitatie; forfota s-a intins si pe blocurile de pe marginea strazii. Mai multi agenti SPP au urcat pe cladiri pentru a supraveghea zona, in cazul in care la funeralii ar fi participat si inalti demnitari de la Bucuresti. Prin multime se raspandise zvonul ca la inmormantare va lua parte, daca nu insusi presedintele Traian Basescu, cel putin ministrul Apararii.
Sublocotenentul post-mortem Claudiu Chira s-a nascut pe 5 aprilie 1978 la Brasov, si a intrat in randurile armatei in 2001. Calificativele de foarte bine pe care le-a obtinut de cand se afla in serviciul militari il recomandau drept un militar foarte bine instruit, cu reale aptitudini pentru viata cazona. In urma cu ceva mai mult de o luna parasea unitatea de vanatori de munte pentru a participa la misiunea de lupta NATO din Afganistan. N-a apucat sa lupte prea mult alaturi de aliatii Pactului Nord-Atlantic. Joia trecuta, vehiculul militar in care patrula trecea peste o mina antitanc; explozia artefactului i-a curmat viata lui Claudiu Chira.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.